VATRA ROMANILOR ESTE UNA, EGALA TUTUROR!

VATRA ROMANILOR ESTE UNA, EGALA TUTUROR!

0 102
”În Rusia trăieÈ™te, de cand se stie, marele popor rus, Iar poporul rus nu admite nici un afront din partea vreunei minorități; acestea trebuie să respecte Rusia, pe ruÈ™i È™i legile tuturor cetatenilor, fără să ceară favoruri speciale sub pretextul că sunt discriminate. Cine face altfel este invitat să părăsească Rusia. Nu Rusia are nevoie de minorități, ci acestea au nevoie de Rusia: să-i primească, să le ofere adăpost intr-o tara mare si puternica, locuri de muncă È™i hrană; în Rusia trăiesc doar cetateni ruÈ™i care isi iubesc patria", iata un fragment din Discursul lui Vladimir Putin È›inut în Duma de Stat a FederaÈ›iei Ruse.
Parafrază și comentarii pe marginea acestui subiect au fost, sunt si vor fi numeroase. Mai ales in tarile Uniunii Europene, unde mozaicul minoritar este un specific deosebit, care fac si farmecul unic, dar si pretextul unor drame de neinchipuit in Istorie. Nu il socotim un exemplu, ci un mod de abordare ce trebuie respectat!
România este patria, vatra, baÈ™tina poporului român, iar poporul român nu trebuie sa îngăduie vreun afront din partea oricărei minorități aÈ™ezată aici in istorie prin acceptul fratesc, primind de la poporul nostru pământ "natal", ogor, păduri È™i apă, toleranță față de religiile, limba È™i tradiÈ›iile lor, fără să le ceară în schimb decât respectarea legilor de bună convieÈ›uire reciproca. Aici impreuna suntem acasă, aici minoritățile au casele lor. De aceea fiecare trebuie să respecte România comuna, pe români È™i reglementările etatice, egale si aceleaÈ™i pentru toÈ›i, nu să ceară favoruri sub pretextul fals că sunt discriminate. Cine face altfel  n-are decat să renunte la România, fie instalându-se acolo unde li se oferă un mai bine, fie respectand Legea romaneasca!
Nu România a avut nevoie de minorități, ci acestea au tot avut nevoie de România, venind de oriunde să-i împământenească, să li se ofere adăpost, locuri de fructuoasa muncă,afacere È™i implinire; Românii nu i-au chemat în vatra lor nici pe unguri, nici pe germani, nici pe turci, tătari, pe evrei, pe sârbi, pe bulgari, pe ruÈ™i, nici italieni sau francezi; ei s-au năpustit peste noi, unii cu sabia trasă, alÈ›ii cu ademeniri negustoreÈ™ti sau politicianiste; baÈ™tina românilor e România; dacă nu înÈ›eleg asta, să-È™i caute alt "acasă". Căci împământenirea nu înseamnă un acest sau acel "acasă''dupa …cheful fiecarora, ci o casă a tuturor,respectand fiecare, Legea. NU este NIMIC de discutat, de negociat.
Dacă minoritățile, cărora le-am oferit frateste, aceleaÈ™i legi ca È™i nouă, sunt nemulÈ›umite, să plece unde le-ar fi "acasa'' lor MAI BINE…
Trasmiteți acest mesaj oricui doriți!
 
Nota redacției
Mesajul de mai sus ne parvine de la unul dintre cei mai profunzi juriÈ™ti români, specialist de mare reputaÈ›ie în filosofia dreptului, profesorul Gheorghe Mihai.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.