Vaticanul spune ceva, organizatorii din România altceva…

Vaticanul spune ceva, organizatorii din România altceva…

2 176

Interesul pentru vizita Papei Francisc în Romania este nu doar foarte mare ci extrem de divers, motive pentru apariția în spațiul public a multor informații contradictorii. Iată o probă în acest sens, apărută la Miercurea Ciuc.
Am primit la redacția ziarului bilingv „Harghita.ro un e-mail pe care îl publicăm integral:
„În conferințele de presă am vorbit deja despre traduceri. Vă rog să vă uitați la site-ul pontifex.ro. Predica papei Francisc va fi tradus în lb. maghiară concomitent. 
Prin unde de radio și prin înscripționare pe ecrane vom asigura traducerea în lb. română, și dacă va fi cazul și în alte limbi. Fiecare pelerin, care dispune de telefon mobil va avea acces la traducere.
Radio Maria și o altă firmă vor asigura technica, de care avem nevoie. În afară de predică și enoriași de lb. maghiară primesc prin aceași soluție traducerea rugăciunilor, care vor fi rostite de către sf. părinte papă în lb. latină.  
Cu respect, conf. univ. dr. Olah Zoltan   

Cu tot respectul pentru cine a trimis acest e-mail dar noi am învățat să nu mai punem bază pe ce spun cei din România când e vorba de vizite ale unor oficiali din afara granițelor deoarece experiența ne-a învățat că e bine să verificăm așa că am întrebat ieri la Vatican direct, iar răspunsul a fost: 

”…pentru moment, programul și detaliile tehnice ale călătoriei papei Francisc în România nu au fost încă publicate, semn că totul este în lucru. În afară de localitățile și zilele în care se efectuează vizita papală, nu știm altele.
Așteptăm și noi ca Biroul de Presă a Sf. Scaun să publice programul definitiv și detaliat.

Ne bucurăm foarte mult că organizatorii din România știu detaliile înaintea celor de la Vatican și dau ca sigure aceste detalii înainte ca ele să fie oficiale.
De asemenea, este foarte îngrijorător că o persoană care își pune în fața numelui calitatea de conf.univ.dr. să fie atât de atehnic încât să nu știe că nici un operator de telefonie mobilă nu are capacitatea tehnică de a asigura semnal de internet simultan la sute de mii de oameni pe un deal.
Nu în ultimul rând, autoritățile maghiare cu cetățenie română din Harghita, nu au avut niciodată capacitatea de a ne asigura condiții tehnice la 10-20 de jurnaliști prezenți la evenimentele lor importante și acum ni se spune că vor avea soluții pentru zeci sau sute de mii de oameni? 
Ultima oară când am fost la Tușnad am stat pentru inregistrare, cu mâna ridicată tot discursul lui Orban pentru că nu aveam semnal la soluția radio oferită de organizatori și erau doar 10-20 de receptoare radio pentru traducere și chiar și așa pica semnalul.

P.S. Va trece și această vizită la Șumuleu și vom reveni asupra subiectului. Cine știe poate aduce cineva vreo soluție tehnică de milioane de euro de pe undeva, sau vin operatorii de telefonie mobilă cu unități mobile de amplificare, generatoare și relee.

Vom trăi și vom vedea.

( semneaza jurnalistul Iosub Robert)

COMENTARII

  1. De ce preotii CATOLICI abuzeaza numai baietii? Raspuns: homosexualii au initiat acesta religie

    De ce are preasfintitul un inel pe mana. S-a casatorit? Daca este asa trebuie sa stim si noi cu cine? De ce preotii Catolici nu abuzeaza sexual fete sau femei. Faptul ca abuzeaza numai baietii ne obliga sa afirmam ca religia Catolica a fost initiata de HOMOSEXUALII din IMPERIUL ROMAN.
    Povestea „Fecioarei Maria” care l-a nascut pe Hristos este HILARA si vrea sa introduca conceptul ca femeia poate sa nasca fara sex si ca toti trebuie sa fim homosexuali.
    Pentru a eradica HOMOSEXUALII din BISERICA CATOLICA si VATICAN trebuie sa oblige toti popii si dascalii sa se casatoreasca cu femei si sa aiba copii cu femeile respective asa cum sant obligati preotii ortodocsi. Cauzele sant in doctrina religiei catolice.

  2. Preamaritul PAPA trebuie sa viziteze Romania singur fara HOMOSEXUALII cu care traieste la Vatican. Un HOMOSEXUAL ca PAPA este suficient ca sa aline sufletele inocente pline de CACAT ale HOMOSEXUALILOR din Romania

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.