Vaticanul in sprijinul emigrantilor romani

Vaticanul in sprijinul emigrantilor romani

0 250

Primele zile ale anului au ?adus pentru emigrantii romani din Italia motive de bucurie, odata cu integrarea, dar si motive de ingrijorare. Extrema dreapta italiana s-a lansat in atacuri dure impotriva emigrantilor, considerandu-i un focar de criminalitate, informeaza Rador. Partidul Liga Nordului a criticat in special emigrantii de etnie roma, care nu muncesc si creaza probleme autoritatilor, mai ales in Nordul Italiei.


Desi reprezentativitatea Ligii Nordului este de doar 4%, atitudinea acestei formatiuni provoaca ingrijorare in randul emigrantilor romani, prin faptul ca poate face prozeliti in randul italienilor.


Vaticanul, prin unul dintre reprezentantii sai de varf, a intervenit in sensul calmarii spiritelor si a pledat pentru o viziune crestina asupra emigrantului in general si in particular a celor romani si bulgari.


Monseniorul Anton Lucaci de la radio Vatican a fost exponentul punctului de vedere al bisericii catolice in chestiunea emigrantilor, el afirmand: “dupa parerea episcopului Marchetto, biserica trateaza totdeauna emigrantul ca o persoana care se afla in nevoie. Sigur, vor fi si dintre aceia care incearca aventuri, dar pentru biserica, refuza conceptul de invazie, pur si simplu. Libertatea de a circula in teritoriul european, deci si in Italia, poate duce, da, la o crestere a fluxului migrator, dar pe termen mediu sau lung situatia va inregistra un proces de reechilibrare.”

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.