Vasile Lata pune stalpi in roate campaniei pediste

Vasile Lata pune stalpi in roate campaniei pediste

0 95

Ca sa nu moara de plictiseala, campania de la Brasov pentru dublul scrutin din 25 noiembrie s-a colorat cu oarece incidente, la doar cateva zile inainte de prezentarea la urne a alegatorilor. Pana la faptele de miercuri seara, campanie curgea pe fagasul acceptat tacit de partidele la putere si cele din opozitie. Primarii pedisti ii sicaneaza pe penelisti sau pesedisti la afisarea posterelor de campanie; in replica, in urbele conduse de gospodari de la PNL, pedistii sunt cei care nu apuca spatii de afisaj. In ciuda faptului ca edilii sefi sunt obligati prin lege sa asigure expunere egala tuturor participantilor la cursa electorala.


Atmosfera de barter electoral, in care fiecare primar se crede autorizat sa ignore prevederile legale in favoarea interesului propriului partid, a fost tulburata la mijlocul saptamanii. Intr-un puseu de echitate ranita, pedistii brasoveni s-au trezit la final de campanie sa indrepte lucrurile strambe inca de la inceputuri. Asa ca au pregatit un desant de pustani lipitori de afise si au descins la Codlea, in fieful electoral al penelistilor, condusi de primarele Vasile Lata. Fiind deja noapte neagra si negasind probabil un loc mai potrivit pentru materialele lor publicitare, s-au apucat sa lipeasca afise pe stalpi. Unde, se stie, este interzisa expunerea oricarui fel de material electoral.


Nici n-au inceput bine sa dea stalpii cu clei, ca politistii comunitari au si aparut la fata locului. Cei sase juni vopsitori nocturni au fost condusi la sectie pentru a fi legitimati. Aici formalitatile au durat vreo 20 de minute, care li s-au parut doua ore imberbilor pedisti. Pentru simplul motiv ca la Codlea timpul electoral este cronometrat de un ceas PNL si nu de un ornic pedist, cum se intampla la Brasov.


Juniorilor, care au strigat ca din gura de sarpe ca au fost sechestrati pret de doua ceasuri, nu li s-a spus probabil nici astazi ca au fost sacrificati in acest inutil atac de noapte pedist asupra redutei sacelene. Putin probabil ca pedistii chiar aveau nevoie sa afle ca Lata pune stalpi in roate campaniei lor la Sacele. Voiau doar sa epuizeze toata munitia de tertipuri inainte de 25 noiembrie.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.