Vasile Bran se jura ca nu fura din usa Parchetului

Vasile Bran se jura ca nu fura din usa Parchetului

0 85
Fostul deputat s-a aflat ieri pentru a doua zi la sediul DIICOT Brasov pentru a lua la cunostinta materialul de urmarire penala prin care este acuzat, alaturi de lotul Blejnar, de participare la grupul infractional care a prejudiciat statul cu 22 de milioane de lei prin vanzarea ilegala a 5000 de tone de motorina. Sorin Blejnar, fostul sef al ANAF, este asteptat si miercuri la Brasov. Vasile Bran si-a facut cruce la intrarea in sediul DIICOT.
Procurorii DIICOT Brasov au invitat inca de luni la sediul din strada Republicii 17 persoane fizice si reprezentanti ai 8 persoane juridice pentru  a le aduce la cunostinta materialul de urmarire penala in dosarul de evaziune fiscala cu combustibili. Gruparea este acuzata ca ar fi vandut 5.000 de tone de motorina fara plata TVA si a accizelor, prejudiciind astfel statul roman cu suma de 22 de milioane de lei. Fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar, acuzat ca ar fi protectorul retelei, ar fi trebuit sa se prezinte marti la Parchet, insa a trimis o cerere de amanare pentru miercuri.
Daca Blejnar n-a venit timp de 2 zile, Vasile Bran a trecut pe la parchet de doua ori. Daca luni  a spus presei ca a venit sa vada cladirea, marti s-a jurat ca n-a traficat niciodata motorina. Ca sa fie mai convingator, si-a facut si cruce.
Vasile Bran a fost chemat la audieri in calitate de actionar si administrator al SC Carexima SRL din Brasov, una din societatile implicate in evaziune fiscala. Fostul deputat „a evidentiat in documentele contabile cheltuieli care nu au la baza operatiuni reale determinand diminuarea venitului net si implicit a obligatiilor fiscale catre stat”.
Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii DIICOT, in perioada martie – iulie 2010, Morcov Cecilian, Kelemen Andrei, Sztufliak Peter, Monea Claudiu, Ciobanu Dorel si Cuccina Salvatore au constituit un grup infractional organizat specializat in evaziune fiscala cu combustibili. La grup au aderat alte 20 de persoane, romani, italieni si maghiari, printre care se numara, spun procurorii, fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar, fostul director al societatii Carfil, liberalul Vasile Bran, dar si Claudiu Monea si Dorel Ciobanu, angajati ai Vamii Brasov. Prin falsificare de acte, grupul a prejudiciat statul cu 22 de milioane de lei prin neplata accizelor si a TVA din comercializarea a 5.000 de tone de motorina. S
orin Blejnar si seful sau de cabinet, Codrut Marta, sunt invinuiti ca au acordat sprijin grupului infractional si au blocat orice control sau inspectie fiscala la societatile utilizate de catre membrii gruparii. La prima audiere, din 1 august, Blejnar nu a vut sa dea informatii presei nici macar despre calitatea in care a fost chemat la Brasov.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.