Vasile Blaga sustine proiectul minier de la Rosia Montana

Vasile Blaga sustine proiectul minier de la Rosia Montana

0 100

Ministrul Dezvoltarii, Vasile Blaga, a declarat, joi, 28 mai 2009, intr-o conferinta de presa la Alba Iulia, ca el, personal, sustine proiectul minier de la Rosia Montana, precizand ca aceasta investitie ar trebui dezbatuta serios si la nivelul Guvernului.
„Si eu sustin acest proiect, dar este punctul de vedere al meu personal, va trebui sa avem o dezbatere foarte serioasa probabil si la nivelul Guvernului. Nu avem un punct de vedere al Guvernului in acest moment”, a spus Vasile Blaga.
Ministrul a precizat ca si-a exprimat aceasta pozitie pentru ca stie ce inseamna mineritul fiind din Stei, zona apropiata de Rosia Montana.
El s-a referit si la metoda de extractie a aurului, spunand ca, daca exista in lume alte procedee, „mult mai echilibrate”, ar trebui sa fie aduse la cunostinta autoritatilor. „Daca exista in lume alte procedee mult mai echilibrate, mai bune, sa ni se spuna”, a afirmat Blaga.
Blaga a tinut sa precizeze inca o data ca declaratia sa reprezinta doar un punct de vedere personal si nu o pozitie oficiala a Guvernului din care face parte.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.