Vandalizari

Vandalizari

0 96

In Brasov sunt o sumedenie de statii RAT dotate cu refugii. Sub acoperisul lor te poti adaposti de ploaie sau soare, mai putin de vant, ca asa sunt construite.
Aceste refugii au, atat sub acoperisul lor, cat si pe langa ele, banci si scaune, pentru ca cei ce nu se pot tine bine pe picioare – si aici ma refer la batrani, invalizi, mame cu copii in brate, si nu la „consumatori fruntasi”, cu toate ca si acestia au nevoie de un loc de odihna – sa aiba unde sa se aseze in asteptarea mijlocului de transport in comun.
Din pacate exista si la Brasov, ca si in alte parti, o serie de tineri teribilisti care, mai ales daca se holbeaza la un sfertuc, nu mai stiu cum altfel sa scape de surplusul de energie decat distrugand, printre „victime” aflandu-se si mobilierul acestor refugii. Uneori sunt surprinsi de patrulele de politie sau de jandarmi, si atunci sunt luati in tarbaca. Dar nici aceste patrule nu pot fi in acelasi timp in mai multe locuri, astfel ca teribilistii rup si sparg intr-o veselie, mai ales pe timp de noapte.
Un asemenea refugiu se afla si la intrarea pe strada Carpatilor. Un refugiu amenajat candva cu strictul necesar, dar util. Si acesta a cazut victima vandalilor. Bancile au fost distruse, geamuri sparte, au aparut inscriptionari fara noima cu grafitti, resturi de afise publicitare atarna ca flamurile celor invinsi dupa un aprig razboi, iar gunoaiele au inceput sa copleseasca imaginea din zona.
Este o imagine detestabila, degradanta, aratand partea urata a speciei umane. Oare ce ar fi de facut?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.