Ursii ataca si in Masivul Fagaras

Ursii ataca si in Masivul Fagaras

0 161

Doi ciobani au fost raniti, ieri noapte, dupa ce au fost atacati de un urs pe muntele Mazgavu din masivul Fagaras. Unul dintre ciobani a fost ranit grav si a pierdut mult sange in urma atacului. Doua echipe de la Salvamont Valcea si de la Arges au acordat primul ajutor.
Alarma s-a dat dupa ce unul dintre cei atacaþi a sunat la 112 din judeþul Valcea pentru a anunta ca un urs s-a napustit asupra stanei in care se aflau.
La scurt timp telefonul s-a intrerupt, iar cei doi care au dat alarma nu au mai putut fi contactati.
Ciobanii auzisera ursul la stana si au iesit pentru a-l alunga. Animalul, extrem de violent, i-a atacat astfel pe cei doi. Ambii sunt constienti la aceasa ora, dar unul dintre ciobani a fost ranit grav si a pierdut mult sange, fiind tratat de echipa de salvatori, apoi cobarat in vale.
Salvamontistii spun ca este posibil ca animalul care a atacat in aceasta noapte sa fie flamand si sa fie obisnuit cu oamenii.
Salvatorii montani insa nu exclud si posibilitatea ca animalul sa fie unul din cei adusi de pe Valea Prahovei, insa cei din Sinaia au demonstrat ca, pe vremea atacului din Mazgavu, ursii de la Sinaia abia fusesera prinsi si se mai aflau inca sub influenta tranchilizantelor.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.