Uniunea Europeană înspre o reconfigurare socialistă a puterii politice

Uniunea Europeană înspre o reconfigurare socialistă a puterii politice

0 138

Victoria socialistă  in alegerile din Germania și venirea unui cancelar socialist de la SPD la cârma celui mai puternic stat din Europa, și economic și politic, nu este doar un eveniment electoral care-i privește pe germani. Uniunea Europeană este neputincioasă și irelevantă economic fără motorul industrial al Germaniei.
Este doar o colecție de normative pe o hârtie, fie că a fost semnată la Lisabona, Amsterdam, Maastricht sau Bruxelles. Iar venirea socialiștilor germani la putere modifică intreaga paradigmă a exercitării puterii politice in spațiul european. Este un semnal puternic și pentru alte partide socialiste din spațiul comunitar, dar și un serios avertisment pentru popularii europeni, care și-au pierdut locomotiva in turbulența pandemică și imigrațională care a scăldat Europa in ultimii ani.
Dacă Germania superindustrializată, cu corporații mult mai puternice decât ale Franței, a cârmit înspre socialismul SPD, o prescurtare insuficientă a vechiului NSPD interbelic, iar apoi beligerant, cât va mai dura până ce Franța se va reconfigura socialist, cu deversarea peste bord a președintelui Macron, creatorul Renew Europe, mișcare politică aflată deja in stare cataleptică?

Germanii au, incredibil, un atașament nepieritor față de valorile marxiste ale muncii lor
Germanii sunt prin natura lor disciplinați dar și dedicați muncii corporatiste, in care nu văd un dușman de clasă care trebuie cucerit prin cucerirea mijloacelor de producție. Să nu uităm că Marx a fost german, iar poporul german îi poartă o venerație neștirbită. Lucrările sale din tinerețe, cum ar fi Ideologia Germană, iar mai apoi monumentala Das Kapital, încă influențează spațiul economic și social al Germaniei. Ce se va întâmpla cu Franța, care este și existențialistă pe lângă faptul că francezii in esențialitatea lor nedisimulată sunt în genere socialiști existențialiști? Noua paradigmă politică socialistă ce va îngloba întreaga Europă se va face simțită și la viitoarele alegeri parlamentare europene. Desigur popularii CDU au încă bastioane strategice prestabilite din vremea Angelei Merkel, cum ar fi Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene. Care va încerca să-i mențină pe populari, și deci și pe cei români, la putere în țările unde guvernează și în Comisia Europeană. Există o bătălie colosală pe resursele financiare ale Uniunii și pe distribuirea lor exclusiv politică, asta pentru a clarifica lucrurile și evita naivități și copilării declarate în textele tratatelot UE.

Favorizarea fără precedent a corporațiilor internaționale de către Merkel i-a prăbușit pe popularii creștin democrați
Erorile popularilor, care au dus la prăbușirea lor de la putere în Germania, au legătură cu favorizarea fără precedent a corporațiilor de medicamente și de vaccinuri, dar și a celor care beneficiază de pe urma muncii imigranților, de unde și favorizarea imigrației masive.
Aspect care a displăcut în general poporului german, de unde și votul în favoarea socialiștilor. Iar Majuscula N nu a fost niciodată mai aproape de SPD, având in vedere revirimentul mișcării naționaliste din cea mai puternică țară a Europei. Cea ce va insemna refocalizarea intereselor Germaniei asupra germanilor uber alles. Chiar și in privința relațiilor cu Rusia, care se vor ameliora.
Deja berlinezii au votat pentru naționalizarea fondului locativ, adică zeci de mii de apartamente ale trusturilor imobiliare din capitala Germaniei, pentru a fi repartizate celor fără locuință. Asemenea revenire la măsurile socialiste în România ar fi de neconceput. Bineînțeles că protipendada politică românească, in special cea de dreapta, ignoră din infantilism politic schimbarea de paradigmă europeană. Care va lovi și România ca un tsunami necruțător, la adresa îmbuibaților tranziției bineînțeles, dar și a multinaționalelor distribuitoare de utilități populației.

Ursula a venit să salveze guvernul popular român prin banii PNRR, din necesitate, nu din admirație pentru acesta
Și-atunci, în ce cheie trebuie să interpretăm descinderea intempestivă a popularei Ursula von der Leyen la București la două zile după înfrângerea electorală in fața socialiștilor germani, pentru a semna PNRR-ul cu guvernul muribund liberal-popular al lui Cîțu? Decât în cea de incercare disperată de a salva guvernarea de dreapta românească, în cadrul unui efort general european de a menține guvernele populare la putere acolo unde mai sunt. Acum n-a mai fost nevoie de nicio negociere și temporizare datorită inadecvării proiectelor românești, in special in domeniul autostrăzilor.
Leyen și Cîțu au semnat pe genunchi PNRR-ul așa cum a convenit României, ceea ce este o înfăptuire, dar facilitată de conjunctura politică germană. Care nu este deloc favorabilă liberalilor noștri. Iar PSD bineînțeles că nu știe să exploateze la maximum situația, ci doar s-a mulțumit să salute lasciv victoria socialiștilor germani.
Tipic rigidității și încetinelii acestui partid, totuși cel mai mare din România, câștigător al tuturor alegerilor din 2020, dar totuși în Opoziție.

Libiu Mateescu 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.