Unde sunt banii?

Unde sunt banii?

0 63

Ma intreb daca acest guvern Boc, exprimandu-se la fel de laietz ca seful sau, va continua sa ne minta patru ani, de acum incolo, cu nerusinarea cu care a bagat cheia in contact. Pretind ca sunt mintit de ei nu numai instinctiv, dar incerc exercitiul logic al oricarui cetatean care a scapat inca de balamucul construit de coalitia portocaliu albastra. Sau rosie, naiba stie ce hram mai poarta si acesti pseudo-social-democrati la izmene.
Geambasii acestia de iluzii se vad inghesuiti de o situatie previzibila ciclic, si nu pricinuita neaparat din cauze inventate de Marx. Poate acum 200 de ani starea corespundea. Poate pe atunci plusul goanei capitalului se uita din cand in cand in alta oglinda decat astazi.
Dar astazi judecam lucrurile dupa alt mers al stelelor, dupa ce creionul vietii a dat iar de capatul ascutitorii. Pentru ca azi acest creion se duce altfel in lama vietii.

Peste tot auzim: criza mondiala. De lipsa banilor, a lichiditatilor. De faptul ca totul ingheata pentru truditori, dar nu pentru cei ce sunt scroafe in copac. Cu explicatii inutil de inexplicative prin repetare la infinit. Cu buze zambind. Cu promisiuni printre dintii scuipand in acelasi timp veninul sictirului. Cu o centura de sigurante dedusa din centura de castitate purtata de curve, cand le podideste ciclul dar vor sa castige lasandu-se pipaite.

Si peste tot: nu sunt bani!
Guvernul nu are – decat pentru facaturile lui – Parlamentul nu are – decat pentru facaturile lui – bancile nu au – decat pentru jidaniile lor – si inexistenta leului prin gradina zoologica a timpului nostru in existenta este trambitata, dupa ce leul, tranchilizat, a fost ascuns in cusca vulpii. Inteleg, tipul asta a dat bani pe ce a luat celuilalt. Acela i-a dat la rand altuia, cu care a avut treaba. Si tot asa. Dar, daca banii nu-si completeaza circuitul, revenind, unde se rupe acest circuit? Careva, pe traseu, stocheaza. Se vaieta la Zidul Plangerii ca nu are, ca este sarac lipit, dar daca aplici taierea imprejur si la spate, dai de comoara. Si se stie cine are tupeu sa supravietuiasca din asta.

Poate este un scenariu. Poate exista samburele eternului istoric adevar.
Poate gresesc eu si altul sau altul si altii gandind la fel.
Chiar vi se pare ciudata intrebarea: unde sunt banii? Si vi se mai pare ciudat faptul ca javrele profita de imprejurari?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.