Unde nu-i cap, vai de parcari!

Unde nu-i cap, vai de parcari!

0 296

Luni, Consiliul local va dezbate regulamentul privind modul de atribuire a locurilor de parcare. Se vehiculeaza variante dintre cele mai aberante, care se pot dovedi adevarate masuri discriminatorii pentru o mare parte dintre cetatenii Brasovului.


Este clar ca scopul principal al Municipalitatii este sa castige de pe urma parcarilor amenajate in cartiere. Foarte bine. Putea face asta simplu si elegant: toti posesorii de autoturisme sa achite o taxa de parcare, sa li se elibereze o vigneta care le-ar da dreptul sa parcheze unde doresc pe domeniul public (nu ma refer aici la parcarile cu taxa din centrul orasului).Cine n-are vigneta, sau nu parcheaza, sau e pedepsit!


Concesionarea locurilor de parcare va da batai de cap. Am probat acest lucru in Bucuresti si ar fi trebuit ca edilii sa invete din experienta altora. Avand treaba intr-o anumita zona a capitalei, n-am putut parca pentru 20 de minute in parcarile blocurilor din zona, intrucat, desi libere, erau inchise cu lanturi si placute inscriptionate. Am ocolit vreo ora, pana am gasit o bucatica de zona verde. Evident ca nu am mai tinut cont de iarba calcata. Mi se acrise de atata civilizatie!


Trebuie avuta in vedere complexitatea situatiei. Se vehiculeaza ideea ca locurile sa fie cedate doar proprietarilor masinilor. Si asta e o prostie. Multi au masinile achizitionate pe firma, sau au masini de serviciu la dispozitie. Sunt multi distribuitori cu salarii foarte mici, care au drept avantaj masina de serviciu pusa in permanenta si neconditionat la dispozitie, inclusiv pentru uz? personal. Vin nopatea tarziu din deplasari. Ce sa faca? Lasa masina la sediul firmei in Noua sa zicem si se duc acasa cu taxiul in Triaj? In plus, indiferent cine le-a pus la dispozitie masina, daca locuiesc intr-un anume bloc nu cred ca ar trebui exclusi de la atribuirea locurilor de parcare.


Regulamentul pare sa ii aventajeze pe unii posesori de vehicule care le misca din loc doar cand pleaca la tara dupa porc. Sunt multi dintre cei care au chiar masini defecte nu le vand ca nu vor sa le dea la preturi mici, dar nici nu le folosesc. Unii au chiar cate doua astfel de vehicule. Ei ar putea sa le tina nestingheriti parcari, in timp ce persoane care depind practic, de masina de serviciu, pot fi prejudiciate.


Apoi apare situatia musafirilor: vin pentru 2,3, 5 zile persoane din alte localitati! Ce fac acestia? Lasa masinile la intrarea in oras? Poate si dintre vecinii gazdei sunt unii plecati si ar putea folosi locul!


Eu zic ca in al 12-lea ceas, edilii trebuie sa dea dovada de intelepciune si sa rezolve problema elegant, fara a provoca scandaluri si zazanie intre cetatenii Brasovului si asa destul de stresati de multele probleme cu care se confrunta. Luati banii, dar fara sa ne invrajbiti si sa aduceti atingere drepturilor noastre de cetateni ai unui oras, peste cateva zile al Uniunii Europene.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.