Una invata la scoala, alta li se cere pe piata muncii

Una invata la scoala, alta li se cere pe piata muncii

0 94
Angajatorii se plang tot mai frecvent ca tinerii nu sunt pregatiti de scoala pentru ce vor face in viata; absolventii  sunt, in schimb, nemultumiti de salariile pe care le ofera angajatorii. Pentru ca Ministerul Educatiei nu are solutii, Blocul National Sindical a pornit Caravana Carierei, pentru a-i informa pe tineri despre drepturile si sansele pe care le au.
Cu fiecare an care trece, angajatorii sunt tot mai nemultumiti de cunostintele practice ale tinerilor care vin de pe bancile scolii.
Managerii spun ca tinerii invata altceva decat cere piata muncii. Ministerul Educatiei ofera consiliere tinerilor care vor sa se angajeze, in loc sa vina cu o programa scolara legata de realitatile din Romania.
Angajatorii nu sunt dispusi sa ofere salarii decente celor lipsiti de experienta, astfel ca absolventii isi gasesc tot mai greu un loc de munca.
Dumitru Costin, managerul proiectului si liderul Blocului National Sindical a pornit Caravana Carierei prin tara pentru ca toti tinerii sa poata fi cat mai informati despre sansele si drepturile lor si sa isi gaseasca locul de munca pe care si-l doresc.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.