Un parlamentar ce face cinste Brașovului, Daniel Zamfir, a expus cele 10...

Un parlamentar ce face cinste Brașovului, Daniel Zamfir, a expus cele 10 motive pentru care nu îl va vota pe Mugur Isărescu

Mugur Isărescu ocupă funcția de guvernator al Băncii Naționale a României (BNR) din 1990 și până în prezent, cu o mică pauză între 1999 și 2000, când a fost prim-ministru al României.
Coform declarației sale de avere din 2018 el are venituri lunare totale de 77.800 de lei, doar din activităţi instituţionale şi din pensie.

Trebuie spus  că Guvernatorul Mugur Isărescu încasează o pensie lunară de 9.300 de lei, conform declaraţia lui de avere, pusă pe site-ul BNR.
Teoretic, Isărescu a ieşit a pensie în 2014, când a împlinit 65 de ani, dar nu și-a depus dosarul niciodată dosarul de pensionare.
Anul trecut, în iulie, purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, declara că guvernatorul nu încasa la momentul respectiv nicio pensie.
Aici este o necorelare căci, potrivit declaraţiei de avere, Isărescu şi-a făcut actele de pensie şi a început s-o primească din septembrie 2017.
S-au poate frații săi de la grupul Bilderberg i-or fi făcut o surpriză plăcută și i-au făcut dosarul de pensionare pentru statul român iar Isărescu nu și nu, că el vrea să rămână guvernator?

Oricum, vă prezentăm argumentele lui Daniel Zamfir de ce nu âl mai dorește pe cel mai logeviv șef de bancă națională din lume:
1. Marile falimente bancare, inclusiv FNI, au avut loc sub supravegherea lui Mugur Isarescu. Doar pentru “gaura” Bancorex toti romanii au plătit timp de 10 ani, în plus, un cent pentru fiecare litru de carburant.
2. Bugetul de stat e finanțat la dobanzi ridicate de bănci printr-o morișcă introdusă de Mugur Isărescu, prin care BNR finanțează bancile străine care rândul lor împrumută la costuri ridicate Statul român! 
3. În perioada crizei, când era nevoie de lichiditate, a scos banii din economie, ținând dobanzile sus și blocand astfel accesul la finanțare, în timp ce în Europa lucrurile se întâmplau exact invers.
4. În perioada de recesiune, când se tăiau salarii, BNR a raportat profit iar în timp ce economia se sufoca, 10% din profit se plătea sub forma de bonusuri Consiliului de Administrație și angajaților BNR.
5. A girat și a intervenit în mod direct în stabilirea unui mecanism total netransparent de calcul al indicelui Robor, care a permis umflatea ratelor românilor cu credite în lei.

6. A permis băncilor practici comerciale abuzive care au ruinat multe familii de români. Românii plătesc costuri triple cu creditarea față de media europeană în timp ce băncile străine au profituri triple.
7. Din 2005, de când a adoptat țintirea inflației ca regim de politică monetară, doar întru-un singur an aceasta a fost atinsă. În loc de stabilitatea prețurilor s-a ales obținerea profitului și implicit a bonusurilor de performanță acordate CA și amgajaților BNR
8. Este principalul responsabil pentru subfinanțarea economiei românești. Gradul de intermediere financiară este de 5 ori mai mic decât media europeană.
9. Este într-o situație de crasă incompatibilitate, comercializând vinul familiei sale atât la BNR cât și la băncile pe care le controlează.
10. A încasat în mod ilegal un bonus de 130.000 euro, ca ajutor de pensionare, în condițiile în care nu s-a pensionat.

 Iulian Rinder

COMENTARII

  1. Dl Zamfir este cu adevarat un mare patriot si poate cel ma apropiat parlamentar de cetațeni. Antiromânul Isarescu nu ca nu mai trebuie sa ajunga la un nou mandat, ci ar trebui pedepsit pentru saracia in care a impins românii și tara. Va multumim!

  2. Un SENATOR care face cinste Brasovului. Din cate stiu (îi cunosc personal pe aproape toti) este primul care poate fi nominalizat și premieat cu titlul de CEL MAI BUN PARLAMENTAR DE BRASOV.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.