Un DILIMAN: R. Bogdan !

Un DILIMAN: R. Bogdan !

0 111

Candidatul „Minune”inventat pe graba de PNL și pus in capul listei europene pentru alegerile din acest an, Rareș Bogdan este un personaj relativ puțin cunoscut, dincolo de aparițiile sale de televiziune. R. Bogdan a fost luat în discuție pentru această poziție cu multe luni înainteîn urma unor sondaje de opinie din care liberalii au concluzionat că acestaîndeplinea două criterii greu de atins de majoritatea dintre ei: o presupusa notorietate asigurată de prezența pe sticlă aproape zilnic, și imaginea de inamic dur și incontestabil al PSD. Asta nu înseamnă însă că relația lui Bogdan cu PNL, sau cu politica în general, a fost rezultatul acestui sondaj. 
Acesta a mai primit oferta de a deveni purtător de cuvânt al Guvernului Boc (în 2012) și tot atunci, de organizația din Cluj a liberalilor, pentru a candida  pentru un post în Parlamentul României.

De data aceasta, liberalii i-au făcut o ofertă  măgulitoare pentru Rareș Bogdan,   altfel un pedant și un obsedant pasionat de notorietate și recunoaștere publică. În această calitate este probabil cel mai cunoscut…
De când s-a mutat de la Cluj-Napoca la București, unde a început un show pe teme politice la Realitatea TV, Rareș Bogdan i-a luat la țintă pe toți liderii politici importanți, uneori chiar la limita standardelor meseriei de jurnalist:  Băsescu, Ponta, Tăriceanu, Kelemen Hunor și chiar ”prietenul său”, Klaus Iohannis, căruia i-a reproșat prestația prea prudentă în raport cu PSD.
Se pare,stiind „ceva” in ultimii ani a devenit cel mai vocal critic al lui Liviu Dragnea, dintre toți realizatorii de emisiuni de televiziune cu teme politice.
Mai vocal chiar decât reprezentanții opoziției, lucru care a contat, se pare, în alegerea lui pentru deschiderea listei la alegerile europarlamentare.

Legături periculoase, relații la nivel înalt și dosare.Prezența lui Rareș Bogdan în zona înaltă a politicii și afacerilor a devenit destul de evidentă cu prilejul petrecerii  organizate pentru ziua sa de naștere.
A invitat atunci 80 de personaje din cele mai diverse zone ale politicii. Printre invitați, Elena Udrea, Vasile Blaga, Eduard Hellvig, Marian Vanghelie, Mircea Geoană și foarte mulți alții. În  contextul alegerilor prezidențiale a fost acuzat de Victor Ponta că este ofițer acoperit, lucru negat de Bogdan.
În 2015, în dosarul de corupție de la DNA al fostului primar al Bucureștiului, Sorin Oprescu, acesta i-a invocat numele, alături de cel al lui Cozmin Gușă, ca fiind cei care îi dădeau informații de la DNA.
Numele său a apărut și în dosarul de la DNA al lui Marian Vanghelie, într-o interceptare în care fostul primar al Sectorului 5 din București, în încercarea de convinge un martor să îi susțină declarațiile, se lăuda că prin intermediul jurnalistului ca are acces la președintele României, Klaus Iohannis.
O altă relație de notorietate a fost cea cu proaspat  eliberatul Sorin Roșca Stănescu, fost jurnalist și senator, condamnat într-un dosar de corupție. S.R. Stănescu i-a fost naș la nuntă lui Rareș Bogdan, dar și mentor la începuturile sale jurnalistice.

Rareș Bogdan este originar din Ocna Mureș, unde tatăl său a condus unul dintre cele  mai mark combinate chimice di  ce ntrul Ardealului! fabrică din oraș. A urmat cursurile Facultății de Științe Politice și Administrative din cadrul Universității ”Babeș Bolyai” din Cluj Napoca, unde îndrumător de an i-a fost profesorul Emil Boc, si  coleg de grupă cu Eduard Hellvig, cel care avea să îi devină ulterior unul dintre cei mai buni prieteni.
În perioada facultății, cei doi au fost implicați în politică, alături de organizațiile studențești de dreapta, manifestându-se împotriva  PDSR. Este căsătorit cu Florina, fiica omului de afaceri Vasile Andrei Vita, patronul ”Vitacom”, una dintre cele mai importane companii din domeniul produselor și accesoriilor electronice.
Ca politician PNL-ist nu a dorit să scape ceea ce pare a fi unval anti-PSD, iar Rareș Bogdan li s-a părut liderilor acestui partid, cea mai bună dintre variante.Dar  nu i-a recomandat nimeni  sa mai treaca ,din cand in cand si pe la un psihiatru…

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.