”UN DECRET PENTRU LINIȘTEA DUMNEAVOASTRĂ, ONORATĂ DIASPORA”

”UN DECRET PENTRU LINIȘTEA DUMNEAVOASTRĂ, ONORATĂ DIASPORA”

0 144

MOTTO:
„Decret privind retragerea unor decorații -11 Decembrie 2019
Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 11 decembrie a.c., decretele privind retragerea decorațiilor domnului Adrian Năstase, domnului Bucur Gheorghe, domnului Mitrea Miron Tudor, domnului Mucea Dorinel Mihai, domnului Mencinicopschi Gheorghe, domnului Cuteanu Emilian, domnului Severin Adrian, domnului Voiculescu Dan, domnului Manţog Ionel, domnului Muntean Mircia, domnului Anghel Gh. Cristian și doamnei Jianu Irina Paula.” (pagina PRESIDENCY.ro, 11 decembrie 2019)

Ticălosul s-a grăbit… dacă tot n-a putut încă să „rezolve” Secția de Investigare a Infracțiunilor în Justiție, conform promisiunii, măcar niște jucării să-și ia înapoi, la cât de supărat este… Ei, am greșit și eu puțin… n-a fost „retragere” de decorații și pentru Șerban Brădișteanu, dar a fost pentru Adrian Severin. Și pentru blândul domn Mencinicopshi. Și pentru Irina Jianu -aceștia din urmă fiind, desigur, „victime colaterale”.
Dacă pentru eroii principali mai am încă speranța ca odată și odată să existe o voință politică excepțională și fermă care să spună adevărul și să-i reabiliteze, ca oameni politici prinși în colții fiarei numită „stat de drept” pentru că „așa s-a hotărât” în altă parte, nu în România, iar niște conducători vremelnici, demni de tomberoanele istoriei, au acceptat, pentru „victimele colaterale” nu văd nici o rezolvare.
Viața lor, făcută praf, în rând cu viața eroilor țintiți, este numai element de statistică. Ei au fost vinovații necesari, vinovații de serviciu, buni, de obicei, pentru încropirea unui „grup infracțional” definit ca la carte. De aceea eu nu voi obosi să-i amintesc: Gheorghe Mencinicopshi , Irina Jianu, Cristian Vasile, Bogdan Popovici, Marina Popovici… și nu sunt singurii.

Am observat că președintele vrea să-i scriem, noi, cetățenii, deoarece altfel nu știe ce decizii să ia ca să nu nemulțumească poporul. De aceea și-a creat rubrica „Scrie-i președintelui”. Așa că i-am scris și eu. Textul micii mele scrisori este cel de mai jos:

„Domnule președinte,
Retragerea ordinului «Steaua României», conferit în 2002 domnului premier Adrian Năstase de către președintele Ion Iliescu, este o decizie odioasă, din punctul meu de vedere. Este una dintre acele decizii care mă fac să-mi fie rușine că ocupați astăzi poziția pe care o ocupați. Așa cum îmi e jenă că electoratul român v-a oferit prilejul acestei revărsări de umori, că v-a dat puterea iar dumneavoastră o folosiți josnic, trivial, pentru a vă război cu statuile.
Sunt convinsă că posteritatea vă va așeza, atât pe dumneavoastră cât și pe domnul Adrian Năstase, pe locurile meritate. Și mă gândesc că ar trebui să vă preocupe posteritatea… căci, spre deosebire de adulatorii dumneavoastră naivi, ea este cu-adevărat greu de păcălit.
Luminița Arhire, un cetățean al României

P.S.
Textul Legii nr.29 din 31 martie 2000, privind sistemul naţional de decoraţii al României precizează cum SE POATE PIERDE calitatea de membru al unui ordin; legiuitorul a fost prudent și nu a spus că se PIERDE OBLIGATORIU…Evident, domnule președinte, nu aștept nici un răspuns.”

După ce am lipit textul meu pe pagina de corespondență a Administrației Prezidențiale, figura luminoasă a lui Klaus, ca o icoană mobilă, mi-a zâmbit și mi-a spus „Vă mulțumesc”. M-am bucurat. Arăta proaspăt, ca și cum i-ar fi schimbat cineva, de curând, bateriile.

Autor: Luminița Arhire
Sursa: Luminița Arhire Facebook

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.