Un Brasov digitalizat

Un Brasov digitalizat

0 67

Orasul Brasov, ca orice metropola europeana care se respecta, va intra si el oficial in era internetului.
Primarul, George Scripcaru, si secretarul de stat in Ministerul Comunicatiilor, Marius fecioru, au semnat un protocol de colaborare pentru elaborarea proiectului ” Brasov – Oras – Digital” .
Proiectul presupune o interconectare a institutiilor publice si interoperabilitate intre cetateni si institutiile publice. Asadar, acest sistem va functiona pe baza unui portal , o ” e-Guvernare”, care va avea ca efect principal, eliminarea pe cat posibil a fenomenului birocratiei, eliminarea cozilor de la ghisee .
Prin intermediul acestui sistem- portal se vor putea solicita adeverinte sau acte, existand astfel o baza de date care ar putea fi accesata in momentul in care se vor cauta informatii de care vom avea nevoie la un moment dat, fara a mai fi nevoie de prezenta cetateanului la diferite institutii. Se vor putea plati diferite taxe, impozite. Fiecare cetatean va primi un card si o parola cu ajutorul carora se vor putea realiza astfel de procese.
Proiectul va fi dezvoltat chiar si in zona Metropolitana Brasov, asadar sa aiba o extindere larga, pentru localitatile afiliate acestei regiuni.
Marele beneficiu al unui astfel de sistem este economia de timp si energie a fiecaruia dintre noi, apoi structurarea informatiei si stocarea ei in medii securizate, accesibila oricand.
Din pacate, lucrurile nu se pot intampla peste noapte, mai ales, pentru ca acest gen de proiect vizeaza toate orasele din tara noastra care au peste 50 000 de locuitori. Mai mult decat atat, este greu sa schimbi mentalitatea oamenilor si sa le inspiri incredere ca ceea ce este publicat pe internet functioneaza cu adevarat si este valabil.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.