Ultimul sondaj INSOMAR

Ultimul sondaj INSOMAR

0 56

Basescu pierde in turul al doilea, indiferent de contracandidat, potrivit ultimului sondaj INSOMAR.
Traian Basescu ar pierde alegerile indiferent daca in turul al doilea ar intra cu pesedistul Mircea Geoana sau cu liderul PNL, Crin Antonescu. O arata cel mai recent sondaj INSOMAR.
Mircea Geoana l-ar invinge pe Traian Basescu cu 54 la 46%, iar Crin Antonescu l-ar surclasa pe actualul presedinte cu 52 la 48%.
INSOMAR arata unde se duc voturile candidaþilor care nu intra in turul al doilea. Astfel, in varianta unui tur al doilea intre Mircea Geoana si Traian Basescu, candidatul PSD ar primi cele mai multe voturi de la Crin Antonescu, Sorin Oprescu si Corneliu Vadim Tudor. Jumatate din electoratul fiecaruia dintre acesti candidati ar opta pentru Geoana. Traian Bãsescu ar primi cele mai multe voturi de la Kelemen Hunor, George Becali si Corneliu Vadim Tudor.
In ipoteza unui tur doi disputat intre Traian Basescu si Crin Antonescu, candidatul liberal ar strange cele mai multe voturi de la Mircea Geoana: 65%. Jumatate din electoratul lui Sorin Oprescu si al lui Corneliu Vadim si-ar directiona votul tot catre Crin Antonescu.
Pentru Traian Basescu, principalul donator de voturi ar fi electoratul lui Kelemen Hunor: 39%. De la alti candidaþi ar veni 33% si de la Corneliu Vadim Tudor ar mai lua 28%.
In ambele variante ale celui de-al doilea tur, 54% dintre cei chestionati sunt nehotarati sau nu voteaza. 33% dintre alegatorii din mediul urban l-ar vota pe Traian Basescu, iar 38 % dintre romanii din mediul rural ar opta pentru Mircea Geoana.
In Transilvania, cele mai multe voturi le ia Traian Basescu, 36%, urmat de Mircea Geoana cu 23%. In schimb, Moldova il prefera pe Mircea Geoana, 36%, iar Traian Basescu ia 31%. Muntenia este de asemenea fief electoral pentru MIrcea Geoana – 39%, Traian Basescu fiind cotat cu 30%.
In Capitala, Traian Basescu este cotat acum cu 33%, in timp ce Mircea Geoana ocupa locul trei, dupa Crin Antonescu.
Sondajul a fost realizat in perioada 11-15 noimbrie, la comanda Realitatea TV, pe un esantion de 11.973 de persoane si are o marja de eroare de pana la 3%.

Toate sunt bune si frumoase. Dar ma intreb: de ce nu se pune, in aceste sondaje, si varianta in care Traian Basescu sa nu intre in turul doi? Oare se ia in vedere o fraudare chiar din primul tur?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.