Ultima ora: Gigi Becali ramane in arest

Ultima ora: Gigi Becali ramane in arest

0 91

Gigi Becali, impreuna cu ceilalti cinci acuzati in dosarul sechestrarii de persoane ramane in arest pentru 29 de zile, a decis Tribunalul Bucuresti, respingand recursul depus de avocatii lui Becali.
Avocatii au invocat in cadrul recursului viciile de procedura in pledoaria lor pentru favoarizarea eliberarii lui Gigi Becali, in cadrul recursului fata de arestarea lui preventiva si a bodyguarzilor lui.
Instanta a reluat dezbaterile in procesul eliberarii lui Gigi Becali, cu acelasi complet care fusese recuzat in cursul diminetii.

In cadrul procesului, avocatul Gheorghe Mateut a invocat mai multe probleme procedurale, sustinand ca Becali a fost adus cu mandat, in conditiile in care nu fusese citat anterior, cum prevede legislatia. De asemenea, Mateut a mai invocat, totodata, mai multe probleme procedurale privind incalcarea dreptului la aparare.
Avocatul a aratat faptul ca Judecatoria Sectorului 1 s-a pronuntat pe fondul cauzei desi nu avea acest drept. Mateut a subliniat ca opinia publica este indignata in legatura cu acest caz.
Un alt avocat al lui Becali a sustinut ca hotii „stiau procedura ca si profesorul Mateut”.
Unul dintre avocatii lui Becali, Catalin Dancu, a declarat, la iesirea din sala de judecata, ca starea clientului sau este una buna, dar ca instanta nu le-a permis in niciun fel sa vada noile probe ale acuzarii depuse, luni, de anchetatori. Mai mult, a aratat Dancu, in acest fel apararea nu a putut depune la randul ei probe care sa vina in sprijinul lui George Becali, incalcandu-se astfel dreptul la aparare.
In privinta audierii lui Gigi Becali, avocatul Gheorghe Mateut a declarat ca „a fost simpla”.
„Declaratia a fost simpla. Este un om simplu. Si, fiindca este un om credincios, a tinut sa jure cu mana pe biblie ca este nevinovat, desi se stie ca procedura obisnuita nu este ca inculpatul sa depuna juramant in calitate de martor in propriul proces”, a aratat avocatul Gheorghe Mateut.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.