Ultima fatarnicie a lui Traian Basescu

Ultima fatarnicie a lui Traian Basescu

0 202

As vrea sa am si un presedinte de asociatie care sa fie demn de toata isprava, pentru care sentimentele de respect, care sunt din ce in ce mai rare in Romania, sa-mi tresalte exaltandu-se intr-un murmur de admiratie. La fel as vrea ca la sefia administratiilor locale, institutii publice s.a.md. sa se intample cam la fel.


Dar cel mai mult, la presedintia tarii sa fie un om respectabil si care respecta. Macar dreptul la opinie.


Insa nu. Sunt profund dezamagit.


Traian Basescu se dovedeste, de cle mai multe ori cum se intampla si cu ceilalti presedinti enumerati mai sus,?obosit de atata prestari publie. Daca de baile de multime nu se poate despartii, nici macar in vacanta, aratandu-se de-a dreptul dependent, Traian Basescu devine un alt om in preajma reprezentantilor mass-media. Acestia din urma devin incomozi, in momentul in care „poporul” frenetic cu care Basescu isi afunda chelia in baia de multime, pozand fericit si stramb in fata camerelor de luat vederi.


?


Dupa ce a talharit efectiv un jurnalist – pentru ca este o infractiune mult mai grava, decat cea de discriminare de care a fost acuzat si tras la raspundere prin avertisment – deposedandu-l de telefonul mobil, Basescu si-a pastrat in continuare un dinte ascutit impotriva presei.


Episodul s-a consumat la Mamaia, unde s-a fotografiat cu sute de oameni si a luat in brate zeci de copii. Pe Traian Basescu nu l-au deranjat camerele de luat vederi si aparatele fotografilor profesionisti, ba chiar le-a zambit ziaristilor care l-au insotit in periplul sau prin Mamaia. Toti cei care au apucat sa se fotografieze cu presedintele au fost surprinsi de amabilitatea lui. Dupa ce multimea adunata in jurul sau s-a imprastiat, presedintele i-a numit pe jurnalisti nesimtiti: „Sunteti de o nesimtire incredibila. Sunt in timpul meu liber!”. Taman, acelorasi jurnalisti carora tocmai le zambise pentru a-l imortaliza in mijlocul poporului.


Dupa toate cele intamplate, ma astept ca Basescu sa de-a pumni in stanga si dreapta in ziaristi si cameramani, sa impuste in picior toate „tigancile imputite” (a zis-o el – n.a.) din media si, cine stie sa execute pe stadioane jurnalistii care indraznesc sa-l mai intrebe ceva. Poate chiar sa arunce copiii cu capul de ciment, in virtutea posibilitatii ca acesti vor deveni jurnalisti.


Cu respectul cuvenit, domnule presedinte, ma gandesc serios sa nu mai abordez nici un subiect pe tema dumneavoastra si nici despre dumneavoastra. Presedintele Basescu pentru mine nu mai exista, atata timp cat dovedeste fatarnicie!


Marius Ola


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.