UE: Top bunastare cetateni !

UE: Top bunastare cetateni !

0 149

Danemarca, Elvetia si Austria sunt tarile europene cu cel mai ridicat nivel de bunastare al cetatenilor, releva un studiu realizat in 22 de state de pe continent de catre New Economics Foundation si citat de Reuters. Marea Britanie ocupa abia locul al 13-lea, in timp ce la coada clasamentului se afla Ucraina, Bulgaria si Ungaria.
Studiul realizat de analistii New Economics Foundation s-a derulat in perioada 2006-2007, timp in care au fost realizate peste 40.000 de interviuri cu cetateni din 22 de tari europene.
Sondajul a fost finantat de Comisia Europeana, scopul fiind acela de a ierarhiza calitatea vietii in tarile europene. Romania nu s-a aflat printre cele 22 de tari in care a fost realizat studiul.
Recenta criza a gazelor a dat un nou impuls planului de a construi un gazoduct prin Turcia si Balcani, care ar urma sa transporte gaze naturale din Asia Centrala catre Europa de Vest si sa reduca dependenta energetica a Europei de Rusia. La initiativa premierului ungar Ferenc Gyurcsány, la Budapesta incepe marti a doua conferinta internationala pe tema realizarii proiectului Nabucco, la care vor participa oficiali din Uniunea Europeana si din Asia Centrala, potrivit Reuters.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.