UE: Becurile cu incandescenta interzise !

UE: Becurile cu incandescenta interzise !

0 151

Ministrii Energiei din statele europene au decis sa interzica, incepand din 2010, utilizarea becurilor cu incandescenta, in favoarea becurilor economice, care consuma mai putina energie si dauneaza astfel mai putin mediului inconjurator.
Masura este menita sa eficientizeze consumul de energie, sa indeplineasca obiectivele privind schimbarea climatica si ii vizeaza pe toti cei 500 de milioane de cetateni europeni, relateaza Daily Telegraph, in editia electronica.
Prevederea a generat insa o serie de critici.
Becurile traditionale costa aproximativ 0,48 de euro, comparativ cu becul economic care costa 1,75 de euro, cel mai ieftin model. De asemenea, becurile economice se aprind mai greu, iar lumina este prea slaba si creeaza impresia ca palpaie. Totusi, becurile cu filament consuma de pana la cinci ori mai multa energie decat un bec economic.
Sustinatorii masurii explica faptul ca utilizarea becurilor fluorescente va reduce consumul casnic de energie cu aproximativ 60 la suta in Uniunea Europeana, echivalentul reducerii cu 30 de milioane de tone a emisiilor anuale de dioxid de carbon.
In acelasi timp, Agentia pentru Protectia Sanatatii a dat avertismente ca o persoana nu trebuie sa se expuna la becurile fluorescente mai mult de o ora.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.