UE avertizeaza in privinta poluarii cu praf

UE avertizeaza in privinta poluarii cu praf

0 49

UE s-a sesizat in legatura cu poluarea crescanda care ameninta viitorul planetei si incearca sa ia cat mai multe masuri pentru eliminarea acesteia.
De aceea, executivul european a decis sa adreseze o scrisoare catre cele 23 de state membre care au inregistrat depasiri ale limitelor PM10 in 2006, raportat la standardele de calitate a aerului impuse de UE, dupa cum informeaza Mediafax.
Irlanda si Luxemburg nu au inregistrat astfel de depasiri. Romania si Bulgaria, in schimb, nu sunt vizate anul acesta, deoarece au devenit state membre de la 1 ianuarie 2007. Cele 23 de state vor trebui sa raspunda solicitarii venite de la Bruxelles pana la 30 septembrie 2008 si sa ofere informatii suplimentare in legatura cu etapele parcurse in acest sens.
Aceste masuri sunt luate ca urmare a unei directive intrate in vigoare de la data de 11 iunie 2008.
Se doreste imbunatatirea calitatii mediului pana in anul 2020 pentru ameliorarea starii de sanatate a cetatenilor.
Specialistii considera ca poluarea cu pulberi in suspensie, PM10 (al caror diametru este mai mare sau egal cu 10 micrometri) este foarte periculoasa pentru sanatatea umana.
In urma analizelor s-a observat ca Romania are mari probleme cu poluarea cu pulberi in suspensie. Numai in Bucuresti nivelul mediu anual al PM10 se situeaza la aproximativ 56,9 micrograme, in conditiile in care ar trebui sa se limiteze la 40 micrograme.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.