UDMR nu vrea romani in conducerea CJ Harghita

UDMR nu vrea romani in conducerea CJ Harghita

0 74

Presedintele social-democratilor harghiteni, deputatul Mircea Dusa, sustine ca PSD este hotarat sa numeasca si al doilea subprefect in Harghita, daca UDMR nu va fi de acord sa cedeze un post de vicepresedinte al Consiliului Judetean.
Mircea Dusa a declarat ca aceasta problema a fost analizata la Biroul Permanent National al partidului si s-a ajuns la concluzia ca PSD cedeaza un post de subprefect al judetului Harghita daca UDMR este de acord ca un post de vicepresedinte al CJ sa le revina social-democratilor.
Liderul organizatiei PSD Harghita a afirmat ca mesajul a fost transmis deja conducerii UDMR, iar saptamana viitoare vor avea loc discutii pe aceasta tema. „Consideram ca este just ca romanii sa fie reprezentati si in functiile alese, nu numai in cele numite. Si este normal ca, dupa 18 ani, sa fie si un vicepresedinte roman la Consiliul Judetean Harghita”, a declarat Mircea Dusa.
In replica, presedintele executiv al UDMR, deputatul Kelemen Hunor, a afirmat ca Uniunea nu cedeaza un post de vicepresedinte al Consiliului Judetean Harghita, in schimbul unui fotoliu de subprefect, asa cum au propus liderii social-democrati. „Nu dam postul de vicepresedinte al Consiliului Judetean Harghita pe cel de subprefect. Functia de subprefect este importanta, dar este mult mai putin importanta decat cea de vicepresedinte al Consiliului Judetean Harghita”, a precizat Kelemen Hunor.
El afirma ca ar putea exista o eventuala negociere doar daca in functiile de conducere ale serviciilor deconcentrate vor fi numiti atatia maghiari dupa cum arata raportul etnic existent in judet. Presedintele executiv al UDMR sustine ca mesajul PSD a fost transmis prin presa si nu este stabilita nicio intalnire intre reprezentantii celor doua formatiuni politice. Nici presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, nu este de acord cu schimbul propus de liderul PSD, deoarece considera ca cele doua functii nu sunt similare, dar este de parere ca romanii pot fi reprezentati la nivelul conducerii unei directii generale care ar putea fi infiintate in cadrul Consiliului Judetean.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.