UDMR a si Dezsi Attila vor prelua SGG

UDMR a si Dezsi Attila vor prelua SGG

0 54

UDMR s-a decis, va propune pe Dezsi Attila, prefectul judetului Hunedoara, pentru functia de Secretar General al Guvernului. Decizia a fost luata luni, in sedinta, urmand ca aceasta sa fie transmisa in decursul zilei premierului Emil Boc.
Dezsi Attila, in varsta de 34 de ani, este de profesie jurist. A fost numit in functia de prefect al judetului Hunedoara in iunie 2010. Intre 2009 si 2010 a fost inspector guvernamental in cadrul Secretariatului General al Guvernului Roman, iar in perioada dintre 2006-2009 a ocupat functia de subprefect. Dezsi Attila a detinut, anterior, functia de secretar general al Prefecturii judetului Hunedoara.
SGG este institutia care coordoneaza intregul aparat de lucru al Guvernului, organizeaza sedintele Executivului, avizeaza proiectele de legi si coordoneaza mai multe institutii printre care RAPPS, Oficiul Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat si Institutul National de Statistica.
Dezsi Attila este licentiat al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Ecologice Bucuresti si doctorand in stiinte militare si informatii la Facultatea de Comanda si Stat Major din Universitatea Nationala de Aparare „Carol I”, Bucuresti.
Va reamintim ca, dupa negocierea cu PDL pentru sustinerea lui Vasile Blaga in fruntea Senatului, UDMR a obtinut conducerea SGG, institutie care detine un rol cheie in Guvern. UDMR va prelua postul lasat vacant dupa demiterea Danielei Andreescu.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.