TVR & RCS&RDS-Antena 1 si Liga I

TVR & RCS&RDS-Antena 1 si Liga I

0 123

TVR a transmis, marti, o oferta financiara, in scris, consortiului format din RCS&RDS – Antena 1 pentru a cumpara o parte din meciurile din Liga I, a declarat Alexandru Oprea, presedintele RCS&RDS, miercuri, intr-o conferinta de presa.
Alexandru Oprea a participat alaturi de Radu Petric, presedintele Asociatiei de Comunicatii prin Cablu (ACC), si de Jack Mikaloff, directorul general al UPC Romania, la conferinta organizata in cadrul Conventiei pentru Comunicatii prin Cablu.
„Exista o oferta venita in scris ieri (marti, n.r.) de la TVR. Nu exista alte oferte in momentul de fata realiste din partea altor televiziuni”, a spus Alexandru Oprea.
El a refuzat sa dea detalii despre valoarea ofertei, spunand ca aceasta urmeaza sa fie discutata in cadrul consortiului. In plus, Oprea a precizat ca, pentru a vinde din meciurile din Liga I, consortiul va avea in vedere faptul ca drepturile pentru Liga I au fost cumparate la un pret mult mai mare decat cel din trecut.
Reprezentanti ai TVR au confirmat pentru MEDIAFAX oferta transmisa in scris consortiului RCS&RDS-Antena 1, precizand ca aceasta vizeaza cumpararea unei optiuni din Liga I si rezumate ale meciurilor din Campionatul National de Fotbal. Reprezentantii TVR au spus ca valoarea ofertei este „confidentiala”, ei refuzand sa precizeze ce optiune a ales Televiziunea Publica.
Pe de alta parte, Jack Mikaloff, directorul general al UPC Romania, a spus ca UPC este interesat sa retransmita GSP TV, dar nu in orice conditii. El a afirmat ca, din estimarile companiei, doar 10% dintre abonati ar fi interesati de acest canal de sport. In plus, Mikaloff a precizat ca nu este adevarata informatia potrivit careia UPC ar fi pierdut 6% share dupa ce RCS&RDS a difuzat GSP TV.
Alexandru Sassu, presedintele-director general al Societatii Romane de Televiziune (SRTv), a declarat, pe 9 octombrie, ca TVR isi doreste sa cumpere „cea mai de sus optiune posibila”, consortiul RCS&RDS-Antena 1 fiind dispus sa ofere optiunile „de la 4 sau 5 in jos”, respectiv 6, 7, 8, 9. „Ne convine, depinde de pret. Sunt mai multe lucruri in discutie, si rezumate, si noi avem meciuri. Vrem optiuni, rezumate si ei vor de la noi mai multe lucruri, discutia este mai mare”, a spus la momentul respectiv Alexandru Sassu.
La intrebarea „Ce vor cei de la RCS&RDS-Antena 1 de la TVR?”, Alexandru Sassu a spus „rezumate, sunt mai multe lucruri”.
Negocierile dintre RCS&RDS-Antena 1 si TVR au debutat dupa ce Dan Matiescu, directorul general Antena 1, si Alexandru Oprea, presedintele RCS&RDS, au organizat o conferinta de presa (24 septembrie) si au participat la sedinta Consiliului National al Audiovizualului (25 septembrie), pentru a prezenta situatia privind transmisia meciurilor din Liga I.
La sedinta CNA, Dan Matiescu le-a spus membrilor Consiliului ca nu a reusit sa „relaxeze” prevederile contractuale cu Liga Profesionista de Fotbal (LPF), asa cum promisese ca va incerca. Motivul este acela ca, in cazul modificarii unor clauze contractuale, ceilalti participanti la licitatia pentru achizitionarea drepturilor pentru meciurilor din Liga I ar putea contesta licitatia.
In aceste conditii, Matiescu a precizat ca RCS&RDS-Antena 1 este foarte aproape de semnarea unui contract cu operatorul de telefonie mobila Orange, astfel incat meciurile din Liga I sa fie disponibile pe telefonul mobil.
„Am reusit, in schimb, sa discutam foarte, foarte serios cu operatorul de telefonie mobila Orange, care este dispus si transmita in direct toate meciurile de fotbal din Liga I. Ne gasim in faza de stabilire a detaliilor contractuale (…) Toti abonatii Orange, teroretic, vor avea posibilitatea de a vedea, de a urmari in direct imagini de pe telefonul lor mobil”, a spus Dan Matiescu, precizand ca sansele de a semna contractul cu Orange sunt „foarte mari”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.