Turul Ciclist al Romaniei trece si prin Brasov

Turul Ciclist al Romaniei trece si prin Brasov

0 109

Federatia Romana de Ciclism ÅŸi Triatlon a anuntat ca la cea de-a 48-a editie a Turului Ciclist al Romaniei, cel mai mare eveniment al sezonului competitional, s-au inscris peste 100 de concurenti, reprezentand 15 echipe continentale.
Pentru al 4-lea an consecutiv, Turul Ciclist al Romaniei este inclus in calendarul Uniunii Cicliste Internationale (UCI).
Startul competitiei se va da la Constanta (4 iunie), iar sosirea caravanei in punctul terminus, BucureÅŸti, e programata o saptamana mai tarziu (11 iunie).
Caravana va trece ÅŸi prin BraÅŸov, pe ultima linie de finish, adica data de 11 iunie.
Turul ciclist al Romaniei sau Mica Bucla este cea mai importanta competitie ciclista desfaÅŸurata pe teritoriul Romaniei, aceasta este organizata de Federatia Romana de Ciclism ÅŸi Triatlon.
Prima editie a turului a avut loc in 1934, a avut 1026 de km ÅŸi 7 etape ÅŸi a fost caÅŸtigata de Marin Nicolov ÅŸi echipa Bulgariei.
Inspirata de Turul Frantei, publicatia lunara „Revista Automobila” a organizat in luna august 1910 prima editie a „Circuitului Munteniei”.
Cel mai lung traseu a fost la editia a 3-a in 1936 – 2242 km.
Cel mai scurt traseu, de 430 km, la editia a 29-a, in 1991.
Rutierul Traian Chicomban din BraÅŸov a participat de la editia a 1-a (1934) pana la editia a 9-a (1954), fiind cea mai longeviva participare la Turul Romaniei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.