Turismul intern (montan) castiga teren in fata celui extern

Turismul intern (montan) castiga teren in fata celui extern

0 77

Romanii nu mai vor sa plece in strainatate. Cel putin, nu pentru a-si petrece timpul liber sau vacantele. Se pare ca apetitul romanilor pentru destinatiile de vacanta autohtone este tot mai mare.
Anul acesta, turismul montan a fost vedeta destinatiilor de vacanta preferate de romani, in timp ce numarul de turisti care s-au indreptat spre Bulgaria sau Spania a scazut considerabil, potrivit raportului dat publicitatii de Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc.
La final de sezon estival, reprezentantii Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc au declarat ca cel mai bine sta turismul montan, cu o crestere de 900.000 de persoane fata de 2007, ceea ce inseamna mai mult cu 20%.
Pe locul doi se afla turismul pe litoral, cu o crestere de 800.000 de turisti. Turismul de sanatate a inregistrat si el o crestere comparativ cu anul 2007 de 630.000 de persoane, echivalentul a 10 procente.
In timp ce turismul romanesc castiga tot mai mult teren, destinatiile externe nu mai sunt atat de atractive pentru romani.
Potrivit Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, in 2008 numarul celor care au optat sa plece in vacanta la bulgari sau la spanioli, a scazut cu 10, respectiv 12%. In schimb, romanii s-au aratat interesati de destinatii precum Turcia si Grecia, unde s-au inregistrat cresteri fata de 2007, de 20 pina la 30%.
Din datele prezentate, reiese clar ca turismul romanesc este de la an la an mai bine cotat. Cu toate acestea, situatia ar fi si mai buna, daca ar exista o politica de promovare a turismului intern, daca s-ar face investitii in infrastructura de transport a Romaniei si, nu in ultimul rand, daca ar creste calitatea serviciilor si ar fi eliminat turismul la negru.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.