Tun dat de primarul Allen Coliban bugetului Brașovului pe căi avocățești oculte

Tun dat de primarul Allen Coliban bugetului Brașovului pe căi avocățești oculte

0 447

Cum procesul cu firma care administrează parcările brașovene P&P este de durată și este furnizor de găuri negre în bugetul municipiului, neghiobului de primar Allen Coliban i-a venit ideea unui geșeft pe teme de facturare orară a asistenței juridice private contractate de Primărie, la indicația sa, sau a huntei sale useriste.
Firma de avocatură mult mai puțin decât prea puțin cunoscută, a duduii Georgiana Raluca Trandafir, ar încasa 560/oră de consultare avocățească, adică la 7 ore zilnic(cât a facturat până acum) cam 800 euro, deci 14.500 de euro/lună, aprox 170.000 de euro pe an, susține consilierul local, avocat Marius Potea. Asta în vreme ce cele mai mari case de avocatură din București, Dancu, Nazat, Stoica, etc. lucrează cam la 250 de lei pe oră, la începutul procesului nefacturând mai mult de 60 de ore pe lună.

Contract de asistență juridică încheiat fără licitație națională, cu o avocățică de casă
Aici este clar o afacere oneroasă a Primăriei, pentru că nu am auzit nimic despre vreo licitație publică națională pentru selectarea casei de avocatură, căci în rest brașovenii sunt informați despre toate prostiile comise de primar zilnic. Și consilierul local Pamela Diaconu, avocat și ea, a solicitat toate întâmpinările făcute de avocățica brașoveană angajată de Coliban în cursul procesului, pentru o mai atentă analiză și sinteză juridică, mai ales că șansele câștigării procesului cu P&P sunt de 30%.
Potea a ripostat că portalul Justiției dă șanse nule primăriei în vreme ce Coliban spune că dimpotrivă, și că Primăria a făcut o cercetare de piață în bula ei de facebook, printre useriștii amatori și printre trotinetiștii progresiști specialiști în afaceri juridice cu iz penal, și că sunt șanse mari de câștig, chiar dacă plătește 560 de lei pe oră, tot cu un pronunțat și pestilențial iz penal.
Coliban mai promite că va cere irelevantei firmei de avocatură contractate să prezinte un raport pe acest subiect Consiliului Local.

Afacerile oneroase ale edililor locali și șefilor de județ cu avocații au fost și vor fi în atenția DNA Brașov
Ceea ce nu știe nărodul de primar userist este că dacă se confirmă temerile avocatului Potea, matrapazlâcul este deja încadrat penal la fapte de corupție sau la fapte asociate faptelor de corupție, conform Legii 78/2000, prin abuzul în serviciu și eventual, dacă se constată, așa cum transpare din datele inițiale, chiar și la luare și dare de mită.
Duhoarea contractului încheiat cu avocățica Trandafir va urca nu numai până la cer, dar și până la Curtea de Conturi, iar apoi își va croi cale către DNA Brașov, unde deja procurorii se vor ține de nas dar își vor freaca mâinile la dezvăluirile făcute de o parte a presei brașovene nealiniate.

În fața procurorilor și a cătușelor mulți dintre avocații contractați sifonează și ce n-au făcut sau încasat
Într-un caz similar petrecut la Consiliul Județean prin 2012-2015, toate contractele încheiate de fostul șef al CJ Brașov, Aristotel Căncescu, cu casele de avocatură pentru diferitele litigii în instanță ale instituției au constituit dosare penale la DNA Brașov, în special cel supraevaluat cu casa de avocatură bucureșteană Babiuc&Babiuc.
Avocatul Furtună, care reprezenta în proces Consiliul Județean, din partea acestei case de avocatură, s-a salvat atunci de la arestarea preventivă denunțând-ul pe Căncescu pe zeci de pagini în fața procurorilor de caz.
Se pare că mitul Eternei Reîntoarceri al lui Nietzsche se va aplica și în cazul lui Allen Coliban și primăriei sale, prin reîntoarcerea procurorilor anticorupție brașoveni la afacerile de corupție urât mirositoare din Primăria Brașov.

Libiu Mateescu   

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.