Tucunel rastoarna teoria municipalitatii

Tucunel rastoarna teoria municipalitatii

0 247

Intentia anuntata de Primaria Brasov de a mari taxele locale cu 20% a declansat un razboi intre primar si presedintele Organizatiei Municipale a PSD Brasov, Nicolae Tucunel. Amintim ca municipalitatea a pus posibila crestere a taxelor pe seama eliminarii taxei de timbru notariale. La auzul acestei vesti, social-democratii brasoveni au intervenit si l-au acuzat pe George Scripcaru de faptul ca nu este in stare sa faca rost de alte surse de venit la bugetul local si impovareaza comunitatea brasoveana.


Dupa ce s-a documentat serios, Nicolae Tucunel s-a prezentat in fata jurnalistilor cu dovezi. Prezentand noile modificari ale Codului Fiscal, ca un adevarat profesor, cu indicatorul si harta, pesedistul a vrut sa demonstreze ca motivatiile Primariei nu au fundament. Din contra, potrivit prevederilor noului Cod Fiscal, in vistieriile autoritatilor locale va intra mai mult banet ca pana acum.


Liderul PSD a aratat ca daca pana acum Primariei i-au revenit 1267 RON, ca urmare a aplicarii taxei de timbru notariale in cazul tranzactiilor imobiliare, de acum inainte vor intra in bugetul local 1.500 lei. Explicatia este aceea ca, spune Tucunel, chiar daca taxa de timbru notariala a fost eliminata, s-a introdus o alta care creste veniturile autoritatilor locale.


Demonstratia fiind gata si explicatiile Primariei rasturnate, Nicolae Tucunel s-a vazut indreptatit sa ceara municipalitatii sa renunte la ideea maririi taxelor si sa caute alte surse de venit.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.