Trump vrea să liniștească planeta – „avem rachete ”super-rapide” pentru a contracara...

Trump vrea să liniștească planeta – „avem rachete ”super-rapide” pentru a contracara arsenalul Rusiei”!

0 79

Trump a anunțat că SUA dețin o mulțime de rachete „super-rapide” pentru a contracara arsenalul Rusiei. Armata americană are rachete care pot atinge ținte de câteva ori mai rapid decât rachetele „convenționale”, a declarat luni președintele SUA, Donald Trump. Potrivit acestuia, o astfel de armă este necesară pentru Washington pentru a contracara Moscova.

„Avem rachete super-rapide, și avem multe. Chiar așa le spunem ”super- rapide”. Sunt de patru, cinci, șase și chiar de șapte ori mai rapide decât rachetele convenționale”, a spus presedintele SUA la Washington, adresandu-se guvernatorilor statelor americane. Trump a explicat că Statele Unite au nevoie de astfel de rachete „pentru că Rusia are ceva similar”, relatează Interfax.

Potrivit lui Trump, Moscova probabil a furat planurile si cercetarile in materie din SUA, pentru a crea noile sale arme. „Vă pot spune cum ei (rusii) au obținut accesul. Au obținut (tehnologiile – n.r.), posibil din planurile administrației (fostului președinte american Barack) Obama”, a declarat liderul american.
Trump a adăugat că, la acel moment, Statele Unite nu au pus în aplicare planurile existente. „Și acest lucru este foarte rău”, consideră președintele SUA.

În timpul discursului său, liderul american a mai spus că acțiunile Rusiei și Chinei forțează de fapt Statele Unite să majoreze cheltuielile cu arsenalul său nuclear. În același timp, Trump și-a exprimat încrederea că atât Moscova, cât și Beijingul nu vor cu adevarat o cursă a inarmarilor în acest sector.
„În același timp, atât Rusia cât și China vor să negocieze pentru a opri această nebunie: alocarea a miliarde de dolari pentru arme nucleare”, a spus președintele american. Dar, pentru că nu există niciun acord care sa puna capăt cursei înarmarii nucleare, Statele Unite „trebuie să aibă cel mai puternic arsenal nuclear din lume”, a explicat Trump.

În octombrie 2019, liderul american a declarat că Washingtonul, Beijingul și Moscova ar trebui să încheie un acord pentru a limita dezvoltarea armelor nucleare. De asemenea, Trump a menționat atunci că Statele Unite au cel mai puternic arsenal nuclear din lume, Rusia este a doua în acest domeniu și China este a treia. „Este foarte scump și periculos, foarte, foarte periculos”, a spus președintele.

Anterior, Vladimir Putin a anuntat că Rusia dezvoltă o nouă generație de arme. „Pentru prima dată în istoria existenței armelor nucleare – inclusiv perioada sovietică și istoria recentă – i-am depasit pe toti”, a spus Putin pe 15 ianuarie 2020 într-un mesaj către Adunarea Federală a Federației Ruse. El s-a lăudat că state conducătoare ale lumii abia urmeaza sa creeze armele pe care Rusia deja le deține.
Oleg Cojocaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.