Tronsonul doi al Ocolitoarei e gata intr-o luna

Tronsonul doi al Ocolitoarei e gata intr-o luna

0 175

Peste o luna se va circula pe cel de-al doilea tronson al Ocolitoarei Brasovului. Obiectivul rutier are in componenta sa 2 poduri, un pasaj peste calea ferata si doua sensuri giratorii, la ambele capete.
Ocolitoarea va face legatura intre DN13 si DN11, eliminand din oras masinile de mare tonaj. In cateva zile urmeaza sa fie turnat covorul asfaltic pe cei aproape 7 kilometri cat numara tronsonul care va prelua traficul greu ce tranziteaza in prezent orasul. Investitia, in valoare de aproximativ 15 milioane de euro, suportata integral de bugetul local, are in teren cateva particularitati care o singularizeaza printre alte obiective de acest gen din tara. Pasajul peste calea ferata, de exemplu, are o inaltime de peste 11 metri fata de sol. Si panza freatica a dat de furca echipelor de constructori; specialistii au constatat ca nivelul apei din sol se afla mult mai aproape de suprafata fata de cat estimasera calculele initiale.
Tronsonul 2 al ocolitoarei este garantat prin contract pentru o perioada de 5 ani. Constructorii dau asigurari insa ca investitia nu va ridica nici un fel de probleme cel putin 30 de ani de-acum inainte.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.