Trista reaparitie a lui Botorog

Trista reaparitie a lui Botorog

0 93

Protestatarul brasovean demn de cartea recordurilor, Gheorghe Botorog, care fusese zilele trecute inhatat si dus cu forta la un control psihiatric, a fost externat, fiind gasit in regula cu „biblioteca”. Se pare ca influenta scripcariana nu s-a intins inca si prin mediul sanitar.
Drept care Botorog s-a dus sa-si reia protestele in vechiul loc, la Prefectura.
Dar trei reprezentanti ai fortelor de ordine l-au luat pe sus si l-au tarat mai la o parte de cladire, lasandu-l lat pe asfalt, intre masinile parcate.
Sefii aflati in cladirea Prefecturii spun ca ei, chiar daca nu le convine forma de manifestare a lui Botorog, nu au pus la cale aceasta actiune, ci ea ar fi fost ordonata de primarul Scripcaru.
In acest sens, presedintele Consiliului Judetean, Aristotel Cancescu, declara ca si pe el il deranjeaza forma de protest a lui Botorog, mai ales ca aceasta se desfasoara chiar sub geamurile biroului sau, dar nu poate fi de acord nici cu modul in care procedeaza primarul, prin subordonatii sai comunitari si prin batai si alte actiuni in forta, deoarece dreptul la protest este liber, dand exemple, in acest sens, Piata Rosie din Moscova sau Casa Alba de la Washington.
Ar fi, in opinia sa, mai degraba de condamnat atitudinea primarului Scripcaru, pe care, in toti acesti ani, nu l-a dus mintea sa incerce o cale de stingere a acestui conflict, in fond, minor pentru el, dar, probabil major pentru un om simplu ca Botorog.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.