Tren ,,Dracula Expres“ pe ruta Brasov – Rasnov – Zarnesti

Tren ,,Dracula Expres“ pe ruta Brasov – Rasnov – Zarnesti

0 81

Ca un oras care are la baza turismul si care se respecta, Brasovului ii lipsea ceva care sa dea un aer de epoca, altceva decat cladirile proaspat reconditionate. Acest gol a fost completat de trenul ,,Dracula Expres“, care are locomotive cu abur si va face cate o cursa numai sambata si duminica, pe ruta Brasov – Risnov – Zarnesti.
Trenul va circula in fiecare sambata si duminica si va pleca la ora 10.00, din gara Brasov. La ora 12.45, garnitura va trebui sa ajunga la Zarnesti, iar ora la care va trece prin Rasnov la intoarcere va fi 13.30. In acest mod turistii vor avea suficient timp sa viziteze cetatea Rasnovului, in cazul in care Zarnestiul nu prezinta interes.
Trenul ,,Dracula Expres“ are doua locomotive cu aburi – un Pacific de fabricatie germana si o locomotiva romaneasca. Trenul mai dispune si de trei vagoane vechi complet restaurate. Interiorul si exteriorul trenului au fost restaurate aproape de modelul original. Singurele care au avut de suferit au fost mocheta si a cosurile de gunoi, in rest compartimentele arata exact ca pe vremuri: catifea rosie, perdelute, placute emailate cu numerele locurilor. Si pentru ca tabloul sa fie complet se mai gaseste si nelipsitul anunt „Nu va aplecati in afara“, scris in toate limbile de circulatie internationala.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.