Trasee din Bucegi inchise pe timpul iernii

Trasee din Bucegi inchise pe timpul iernii

0 287

Pentru a preintampina producerea unor accidente, salvamontistii au luat hotararea inchiderii anumitor trasee care prezinta pericole pentru turisti, pe timpul iernii.


Aceste trasee sunt cele care fac legatura intre statiuni si platoul Bucegilor. Pe timp de vara, traseele respective sunt cele mai folosite de catre iubitorii muntelui, insa o data cu venirea zapezii, ele devin adevarate capcane si pot provoca accidente cu consecinte grave. Pe potecile prin care se ajunge pe Platoul Masivului Bucegi din statiunea Busteni, salvamontistii au montat deja placute prin care interzic accesul in zona.


Chiar daca majoritatea turistilor sunt constienti de pericolele existente pe trasee in lunile de iarna si aproba decizia salvamontistilor, se vor mai gasi se incapatanati care vor ignora semnele instalate. Potrivit legislatiei in vigoare, salvatorii montani nu au dreptul sa-i amendeze pe turistii care incalca aceste dispozitii. Lor nu le ramane decat sa patruleze la intrarea pe aceste trasee si sa incerce sa-i intoarca din drum pe cei care se incumeta sa urce.

Insa, multe din traseele din Bucegi raman deschise pana in primavara. Este vorba de traseele usoare de la baza muntelui, cum ar fi Busteni – Cascada Urlatoarea, Busteni – Gura Diham – Poiana Izvoarele sau Sinaia – Piscul Cainelui.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.