Transilvania JAZZ Festival incepe saptamana viitoare

Transilvania JAZZ Festival incepe saptamana viitoare

0 84

Transilvania Jazz Festival devine treptat unul din cele mai bune festivale de gen din Romana.
Dovada sunt invitatii de anul acesta. Jacky Terrasson , unul dintre cei mai buni pianisti de jazz ai generatiei lui va veni la Cluj. Alaturi de el vor mai fi Anatoly Vapirov (Bulgaria), Yaron Herman (Israel), Giovanni Amato (Italia), Camelia Ben Naceur (Franta), Adrian Cicero (Germania), Harry Tavitian (Romania) Teodora Enache (Romania).
TRANSILVANIA JAZZ FESTIVAL este evenimentul care confera inca o marca internationala si culturala oraselor Cluj-Napoca, Alba Iulia, Sibiu si Targu Mures, deci implicit Ardealului, prin lansarea unui festival care sa reuneasca in luna octombrie, timp de 5 zile si 5 nopti, in sali de concerte si in cluburi din cele patru orase, muzicieni si grupuri de jazz de prestigiu din strainatate si din Romania. Capetele de afis vor fi: Ravi Coltrane din SUA, Jacky Terrasson din Franta, Theodosii Spassov din Bulgaria, Anca Parghel, Decebal Badila din Germania si numeroase alte grupuri de jazz din Belgia, Franta, Canada, Polonia, Cehia, Germania, Olanda, Suedia, Ungaria si Romania.
Consilierul muzical al TRANSILVANIA JAZZ FESTIVAL este renumitul contrabasist francez Olivier Gatto, care va coordona si activitatea din cadrul masterclass-urilor si workshop-urilor.
„Muzica de jazz a devenit, de-a lungul anilor, un limbaj universal. Initial creata de membrii comunitatii afro-americane, s-a raspandit pe intreaga planeta. Artisti talentati apar in peisajul de jazz in fiecare zi, indiferent de nationalitatea sau originea lor. Muzicienii de jazz au luptat intotdeauna impotriva discriminarilor de orice fel, aratand intregii umanitati ca oameni din culturi diferite pot sa-si uneasca fortele si talentele pentru a face arta impreuna, pentru a trai eliberati de prejudecati rasiale sau constrangeri sociale dincolo de “granitele” TRANSILVANIEI.”, declara organizatorii pe site-ul oficial al evenimentului.
Alaturi de muzicieni renumiti la nivel mondial, la festival vor concerta si artisti mai putin cunoscuti, tineri in cautarea afirmarii internationale, carora le va fi oferita posibilitatea sa-si arate valoarea si sa evolueze profesional. In paralel cu concertele obisnuite, vom implementa programul de masterclass-uri si workshop-uri, sub denumirea de TRANSILVANIA MASTER JAZZ.
Obiective declarate de organizatori sunt urmatoarele:
-promovarea unei noi marci culturale a Transilvaniei
-promovarea muzicii de calitate, a jazz-ului si incurajarea participarii locuitorilor din din Ardeal la un act de cultura
-permanentizarea schimburilor culturale in general si a celor muzicale in special, la nivel national si international
-organizarea unui program educational muzical coerent si solid de masterclass-uri si workshop-uri, pentru studentii si elevii din Transilvania
-promovarea tinerilor artisti de jazz (studenti) in jamsession-uri si concerte, alaturi de aristi consacrati
-promovarea oraselor Cluj-Napoca, Sibiu, Alba-Iulia, Targu-Mures si a valorilor transilvane in Europa si in America de Nord (Statele Unite ale Americii si Canada)
-recuperarea unor muzicieni romani de jazz care traiesc in strainatate
-promovarea festivalului intre marile festivaluri internationale de jazz ale lumii

Program

15. octombrie 2008. (miercuri)
18:00 Recital Yaron Herman
Anca Parghel Band (Rom?nia)

16. octombrie 2008. (joi)
18:00 Boys Band Trio (Polonia)
Olivier Gatto Sextet (Fran?a – Italia)

17. octombrie 2008. (vineri)
21:00 Recital Jacky Terrasson ( SUA – Franta)
Harry Tavitian & Orient Express (Romania)

18. octombrie 2008. (sambata)
18:00 Hungarian Band (Ungaria)
Decebal Badila, Adrian Cicero, Emy Dragoi(Rom?nia, Germania, Fran?a)

19. octombrie 2008. (duminica)
18:00 Teodosi Spassov Trio (Bulgaria)
Namaste Grup (Franta)

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.