Transferul la scoli din strainatate, mai simplu

Transferul la scoli din strainatate, mai simplu

0 239

Elevii romani din invatamintul preuniversitar vor putea invata gratuit la scolile publice din tarile Uniunii Europene. Incepand cu 1 ianuarie 2007, transferul unui elev de la o scoala romaneasca la una din orice tara a UE se poate face mult mai simplu, la fel ca un transfer dintr-o localitate in alta. Tot ceea ce trebuie sa faca elevul si parintii acestuia pentru a-l transfera la o scoala de orice nivel preuniversitar din strainatate, este sa prezinte documentele de studiu eliberate de scoala din Romania unde a invatat anterior si actul de identitate.


Tarile care au acceptat deja aceasta forma de transfer sunt Grecia, Spania si Italia, singura conditie impusa de aceste tari fiind aceea ca documentele sa fie vizate de inspectoratul scolar judetean din localitatea unde a studiat elevul, si apostilat de catre prefectura.


Cererile tip si fisele de inscriere pot fi descarcate de pe site-ul Ministerului Educatiei si Cercetarii din tara unde va fi transferat elevul sau pot fi solicitate de la ambasadele tarii respective la Bucuresti.


Pentru echivalarea diplomelor preuniversitare obtinute in Romania, elevii romani trebuie sa completeze o cerere tip si o fisa de inscriere provizorie in centre educative si la examene oficiale (care se obtin de la Ambasada Spaniei – biroul „Atasat invatamint“ sau de pe Internet), o fotocopie stampilata a pasaportului (care se obtine in Romania la biroul „Atasat invatamint“ sau la Ambasada Spaniei, iar in Spania se poate obtine la orice institutie oficiala).


Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.