Traian, Elena si Emil / Au plecat intr-un exil!

Traian, Elena si Emil /
Au plecat intr-un exil!

0 120

Basescu a dat militaria jos din podul PD-L. Mai precis, din dulapul cu schelete. Pentru ca orice incursiune, chiar si verbala, a sefului statului prin debaraua partidului de care pretinde ca s-a distantat se lasa cu starnirea unor rani vechi dar necicatrizate. Traian Basescu se joaca de multa vreme cu vorbele pe seama PD-L in care este bagat pana in gat taman cand ne spune ritos in conferinte de presa ca nu se amesteca in bucataria partidului. Nici nu trebuie sa mearga pana in bucatarie cand are carma instalata in sufragerie, de unde ba le face cu mana matelotilor portocalii prefacandu-se ca se lasa la apa cu o barca de salvare, ba spala puntea cu ei si moravurile lor de partid instalat la putere si incapabil sa guverneze credibil si eficient. Tot in sufragerie zace, pe o mobila de partid, si bibeloul lui preferat, Emil Boc, pe care il lustruieste la fiecare iesire in public, ca si cum reporterii l-ar intreba cu fiecare ocazie care este obiectul pe care l-ar lua cu sine daca ar fi sa naufragieze pe o insula pustie.
Celelalte vietuitoare de partid, credincioase altadata, stau fix acolo unde le este locul in dispunerea apartamentului PD-L. Daca Boc se lafaie pe mobilier, Vasile Blaga, in calitate de buldog credincios ce era candva, este exilat in curte, in care lumea a inceput de multisor ca arunce cu pietre. Degradarea lui Blaga a inceput, de altfel, de la aruncarile vesele de caschete de catre politisti, care au recidivat apoi cu infamul „Iesi afara, javra ordinara!”. Di ditai ministrul de Interne si caine de paza credincios, Blaga a ajuns un biet caprar, si asta n-are nimic de-a face cu impartirea administrativa pe caprarii a partidului. Este pur si simplu dezgustul lupului de mare pentru gradele armatei de sol.
Dupa ce i-a smuls lui Blaga decoratiile si distinctiile de pe uniforma, pedelistii care il sustine pe Buldog la sefia partidului au sarit cu incurajari decupate din Napoleon, pomenind bastoanele de maresal in ranita fiecarui racan din armata partidului. Bastoanele sunt insa deocamdata in arsenalul lui Basescu; zbirul pregatit sa imparta cu ele lovituri in dreapta si in stanga, suparat, probabil, ca cineva vrea sa-i uzurpeze lui Boc postura napoleoniana, pentru care il recomanda din plin statura. Si doar atat, din pacate.
Singura asemanare cu destinul imparatului francez, care a cosit, ce-i drept, prin lanurile de dusmani nu in parloagele pensiilor si salariilor, ca Emil, ar fi ca, dupa probabilul esec pentru primul fotoliu al partidului si mai mult ca sigurul in mentinerea la guvernare, pe mititel il asteapta un exil pe o insula pustie. Mare specialist in arhipelaguri si cartografii politice este, bineinteles, Traian Basescu si, a dracului coincidenta, pe insula desfatarilor o cheama Sf. Elena.
Nu stiu ce mai fac cantautorii de campanie, dar nu-i exclus ca guristii partidului (consiliati probabil si de Traian Igas) sa pregateasca un imn post-alegeri, post-criza si post-guvernare care sa zica duios:
„Traian, Elena si Emil
Au plecat intr-un exil!”

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.