Trafic cu mercur in Gara Brasov

Trafic cu mercur in Gara Brasov

0 107

Gara Brasov nu este doar un loc de tranzit pentru calatori si colete nevinovate. Substante dintre cele mai periculoase se numara adesea prin marfurile vehiculate prin locatie. Ultima isprava a doi tineri prejmereni a dovedit ca gara este locul de tranzitare – dar si tranzactionare – a unor produse de mare risc, pentru care legea a instituit regimuri speciale.
Adolescentii din Prejmer, amandoi cu de 19 ani, au intrat in circumstante inca neelucidate de politisti, in posesia a nu mai putin de 13,5 kg de mercur. Inclus in categoria metalelor pretioase, mercurul este in acelasi timp foarte periculos pentru organism, sarurile sale producand rapid moartea.
Daca au reusit sa fure de undeva recipientele cu mercur, cei doi tineri n-au fost la fel de norocosi si inspirati cand a trebuit sa le vanda. S-au dovedit chiar ageamii atunci cand au dat de stire despre ce au de vanzare, la un pret suficient de mare ca sa atraga atentia – 160.000 de lei noi. Un politist sub acoperire a pretins ca este un cumparator interesat si a permis colegilor sa organizeze flagrantul din gara Brasov.
Oamenii legii incearca acum sa afle de unde si-au procurat tinerii marfa extrem de periculoasa. Cu atat mai mult cu cat, in afara intrebuintarilor sale pasnice la extragerea aurului si argintului si la producerea aparatelor si instrumentelor de precizie, mercurul mai este folosit cu agent de racire in reactoarele cu plutoniu.
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.