Traditie si folclor la Dragus

Traditie si folclor la Dragus

0 104

Sambata, 16 august, incepand cu orele 12.00, Primaria Dragus, Consiliul Local Dragus, Consilul Judetean Brasov, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Brasov va invita la Zilele Dragusului.
Zilele Dragusului sunt organizate cu mare fast in aceasta comuna, cu scopul de a atrage cat mai multi turisti care sa beneficieze de frumusetile zonei, de zestrea cultural-artistica si de ospitalitatea oamenilor. Se organizeaza spectacole de dans si cantec popular specific zonei Fagarasului, o expozitie cu preparate culinare din Tara Fagarasului si sunt invitate valorile locale: Corul de femei din Dragus, familia de cojocari Valeria si Dumitru Sofonea (cheptare infundate, cheptarute, cojoace ciobanesti etc.). In Tara Oltului, cojocaritul constituie un stravechi mestesug artistic care, prin frumusetea si maiestria executiei, vorbeste despre vitalitatea unei traditii pastrate de veacuri. Dintre cei care au dus mai departe cu sfintenie acest mestesug se remarca Dumitru Sofonea, a lu’ Trasu, nascut in 1935 in satul Dragus, descendent al unei familii cu traditii in cojocarit. Tatal sau, Dumitru Sofonea zis Trasu a fost ucenicul lui Petru Lazar, mester din Galati.
Programul evenimentului
ora 12: 00 – parada populara – Caminul Cultural Dragus – Lunca
Recitaluri sustinute de Aurel Moldoveanu, taraful Tara Barsei si solisti brasoveni, Ansamblul folcloric Fagarasul, Cristian Pomohaci, Sava Negrean Brudascu, Ansamblul folcloric Dumnbravita, Ansamblul popular din Dragus.

L.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.