Traditia spune ca visele din Noaptea magica se Sanzaiene se implinesc

Traditia spune ca visele din Noaptea magica se Sanzaiene se implinesc

0 218

Buchetul de sanzaiene se pune sub perna, caci se spune ca visele din aceasta noapte se implinesc. Daca o fata arunca un buchet de flori de Sanziene prin usa deschisa, sau il da prin fereastra, atunci isi va gasi in acest an ursitul.

Nebunarita – cea mai veche planta folosita pentru vraji in spatiul indo-german. Doar in aceasta noapte se culege Nebunarita pentru a avea eficienta scontata. Ea era considerata cea mai veche planta folosita pentru vraji in spatiul indo-german una dintre componentele alifiei cu care se dadeau vrajitoarele pentru a putea zbura. Se crede ca eficienta sa e sigura in calmarea durerilor de dinti, combaterea viermilor intestinali la porci si in ritualurile de invocare a ploii.Pentru a cuceri inima baiatului iubit, o fata trebuie ca in noaptea de Sanziene sa rupa o tulpina de urzica, sa i-o fluture prin fata ochilor si gurii spunand un anumit descantec, apoi sa i-o puna pe prag. Cand a doua zi alesul” va trece peste urzica, inima lui va fi cucerita.

BAIA de Sanzaiene
Traditia baii de solstitiu, sau de ziua Sf. Ion Botezatorul. Aceasta se facea doar intr-o apa curgatoare si era considerata ca spala toate nenorocirile si supararile anului trecut, precum si ca
O relatare interesanta in acest sens o face poetul si umanistul italian Francesco Petrarca (1304-1374) care vizitand Kolnul in anul 1330 a vazut pe malurile Rinului zeci de femei care-si spalau mainile in apa. Intreband ce semnificatie are aceasta ceremonie in masa, femeile i-au raspuns: spalam toate necazurile si le lasam sa mearga pe apa, pentru ca astfel anul care vine sa fie norocos si sa ni se implineasca dorintele.

Iza M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.