Tot Hrebenciuc, saracul!

Tot Hrebenciuc, saracul!

0 55


Dupa ce social-democratii s-au umflat in pene cu motiunea de cenzura, anuntand, precum in bancul cu iepurasul si cu lupul, ca isi curata pusca sa-l impuste pe lup, si-au dat seama, tot ca in bancul in cauza, ca de fapt curata pusca si vorbesc prostii.


Sase ore au dezbatut Geoana&Comp posibilele consecinte ale motiunii. Au fost facute si desfacute aliante cu PD, cu PNL, cu PNA si cu tot ce misca-n tara asta si parca, pana la urma, n-ar mai depune nicio motiune, ascultand in ceasul al 13-lea de sfatul parintesc si ofuscat al lui Iliescu


Fostul presedinte, suparat si ca s-a luat o decizie in partid trecandu-se lejer peste capul si opinia sa, a reprosat pripeala cu care s-a anuntat motiunea de cenzura fiind de parare ca aceasta nu face face decat sa-l readuca pe Basescu in joc si nu oricum ci pe post de vedeta. El este de parare ca odata cazut Guvernul presedintele nu va discuta cu PSD ci se va grabi sa organizeze alegeri anticipate. Ori, daca acest lucru se va intampla, procentul PSD se va injumatati, spune Iliescu, intrucat electoratul are tendinta de a sanctiona partidul care provoaca anticipatele.


Fostul lider i-a dat apa la moara lui Viorel Hrebenciuc, pasionat de negocieri si combinagiu cu larga recunoastere: el zice ca n-ar strica sa se renunte la motiune si sa se poarte negocieri cu toate partidele, mai ales cu liberalii aflati pana la gat in mierea guvernarii – „daca n-o mai depunem, negociem cu liberalii cateva posturi de ministru”. Vrabia malai viseaza! Ideea a prins nesperat de repede chiar si la aplaudacii anuntatei motiuni, printre care si liderul PSD Brasov Constantin Nita. Acesta s-a aratat placut surprins de ipoteza unor functii oferite de liberali pe tava. ?Pentru PSD e cea mai buna varianta din cele doua posibile: sa ciuguleasca din palma liberala ori sa ia palma electoratului peste ochi si-un scuipat de la Basescu, intre cocorii de pe sigla.


Poate chiar asta au vrut social-democratii de la inceput, dar au lansat gogorita cu motiunea pentru a vedea cum se misca optiunea in mintea destul de confuza a electoratului. Si totusi, cica motiunea se va depune la inceputul sesiunii! Sau…poate se grabeste Tariceanu cu oferta!


?


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.