Topul celor mai corupte universitati

Topul celor mai corupte universitati

0 207

Cu totii stim faptul ca multi dintre absolventii de facultati au reusit sa termine facultatea din «bunavointa?» unora si a altora ?care au acceptat o anumita suma de bani in schimbul obtinerii unei note de trecere la examenul respectiv. Multi dintre acestia preferau sa tina rata promovabilitatii extrem de scazuta pentru ca, in toamna, costul «tabu?» al restantelor sa fie extrem de piperat.


Societatea Academica din Romania (SAR) impreuna cu alte 12 organizatii neguvernamentale, a lansat luni, 8 octombrie, Coalitia pentru Universitati Curate (CUC).


Programul prevede?:


– Compilarea unei liste de rele practici din invatamantul superior romanesc;
– Constituirea in interiorul fiecarei universitati a unui grup de monitorizare a acelor practici;
– Invitarea departamentelor, facultatilor si universitatilor sa semneze un contract cu CUC privitor la monitorizarea si eliminarea relelor practici;
– Monitorizarea practicilor la nivel universitar;
– Alcatuirea unui top al facultatilor din Romania pe criterii de integritate academica


?


Mai multe personalitati care fac parte din elita noastra intelectuala s-au angajat in demararea acestui proiect?: Andrei Plesu, Alina Mungiu – Pippidi.


Pentru cei car vor sa semnaleze astfel de nereguli, va oferim site-ul unde puteti sa faceti astfel de reclamatii?: http://www.romaniacurata.ro/universitati-curate/index.html.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.