Tolea era sa devina Anatolia

Tolea era sa devina Anatolia

0 162

La termenul de ieri al procesului s-a ma consumat un episod din incurcatura onomastica in care s-a impleticit Anatolie Ciumac, interlopul mai cunoscut in varianta prescurtata Tolea. Basarabeanul n-a reusit nici ieri sa convinga instanta Tribunalului Brasov de faptul ca Ciumac, Clamac si Alexander Ratco sunt una si aceeasi persoana, ultimele doua fiind identitatile sub care Tolea pretinde ca facut puscarie in Spania. Interlopul incearca de mai multa vreme sa-i determine pe magistratii brasoveni sa constate ca, prin contopirea pedepselor pe care le-a executat in Romania si Spania, ca si-a ispasit deja pacatele pentru care a fost condamnat. Ieri ar fi trebuit ca avocatul sau sa prezinte completului de judecata toate actele trimise de Tribunalul Madrid, traduse din spaniola, care sa dovedeasca faptul ca sub cele trei identitati se ascunde clientul sau, pentru care cere eliberarea din detentie.
Dar instanta a constatat ca actele sunt incomplete, iar avocatul basarabeanului a cerut un nou termen pentru astazi, in speranta ca va intra in posesia intregii documentatii.
Daca aparatorul sau n-a reusit mare lucru, nici Tolea nu s-a descurcat mai bine. A explicat judecatorilor ca Clamac este o eroare a magistratilor spanioli, care ar fi inteles gresit numele Ciumac. La cele doua identitati dubioase pe care si le-a confectionat in Spania, Tolea era gata sa se mai aleaga ieri cu una. Huiduma de aproape doi metri a vorbit ieri cu o voce firava de fetita, pe care judecatorii abia au auzit-o. Glasul stins al acuzatului i-a facut pe magistrati sa se intrebe daca nu cumva Tolea e bolnav. Dar nu e exclus ca vreunuia dintre ei sa-i fi trecut prin cap ca basarabeanul incearca o noua corectie onomastica, de data asta cu schimbare de sex.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.