Toate scolile vor fi dotate cu calculatoare

Toate scolile vor fi dotate cu calculatoare

0 102

Motto: .”Pentru 2008, in cadrul programului SEI V se vor face licitatii, astfel incat si unitatile scolare fara personalitate juridica sa beneficieze de aceste laboratoare”, Cristian Adomnitei, Minstrul Educatiei.


Aceasta declaratie fie face parte din planul de bataie pentru noua campanie electorala, fie face parte dintr-un film SF. Cert est ca ea apartine ministrului Educatiei, domnului Adomnitei.


Tanarul ministru si-a pus ambitia de a echipa fiecare scoala din Romania cu cate un labortator de informatica pana la sfarsitul anului viitor. Si cum, prin definitie, notiunea de laborator inseamna mai multe calculatoare, la un calcul simlu si realist ne dam seama ca, anul viitor, premierul trebuie sa aloce un buget mai mult decat consistent pentru ministerul condus de Adomnitei.


Interesant este cum vor aprecia cadrele didactice initiativele ministrului, tinand cont ca, in fiecare an, sunt duse cu “zaharelul” in problema maririi plafonului salarial, problema ce ramane fara rezolvare intotdeauna.


Desi consideram laudabila initiativa ministrului, ca in orice domeniu, conforma zicalei populare, “mai intai trebuie sa invatam sa mergem, apoi sa alergam”. Deci, mai indicata ar fi rezolvarea problemelor financiare pe care le au profesorii, si abia apoi modernizarea scolilor, deoarece ar fi tragic ca scolile sa fie dotate ultraperformant si modern, iar cadrele didactice necesare predarii sa lipseasca.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.