Tinerii au cele mai mici salarii

Tinerii au cele mai mici salarii

0 88

Tinerii din Romania au cele mai mici salarii dintre angajatii cu carte de munca romani. Multi angajatori cauta oameni cu experienta si evita de multe ori sa contracteze pe cineva novice in domeniul respectiv in care sa investeasca bani sit imp pentru a-l instrui. De aceea, de multe ori, tinerii se multumesc cu salarii mult mai mici pentru ca un alt loc de munca mai bine platit, “la inceput”, este greu de gasit.


Conform unui studiu realizat de Daedalus Consulting si Catalyst Recruitment Services, citat de revista „Capital”, tinerii sunt nevoiti sa accepte un salariu cu 40 – 50 % mai mic decat li s-ar fi cuvenit, pe motiv ca nu au experienta. Asadar, cei care se afla dla o a doua facultate si au o vechime de 2-4 ani pot spera la un salariu de 300 – 400 de euro.


Evaluarea asteptarilor salariale dupa domenii de activitate a relevat faptul ca tinerii din IT ar vrea cel putin 650 de euro pe luna, dar obtin doar 450 de euro/ luna, iar economistii si inginerii care viseaza la 600 de euro pe luna trebuie sa se multumeasca doar cu 400 de euro/luna, respectiv 350 de euro/luna. Cat despre salariile de 200 si ceva de euro ale tinerilor profesori, iesiti de pe bancile universitatii, nici nu mai poate fi vorba.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.