„Tinerii ambasadori impotriva schimbarilor climatice”

„Tinerii ambasadori impotriva schimbarilor climatice”

0 70

Ambasada Marii Britanii la Bucuresti, Fundatia TERRA Mileniul III si Asociatia Alma-Ro au lansat proiectul „Tinerii ambasadori impotriva schimbarilor climatice”, care urmareste cresterea gradului de informare publica asupra fenomenului incalzirii globale prin instruirea cadrelor didactice, organizarea in scoli a unor cursuri pe tema schimbarilor climatice si a unui concurs national de campanii de constientizare adresat elevilor de gimnaziu.


Concursul se adreseaza elevilor din clasele V-VIII, care se pot inscrie in competitie pana la sfarsitul lunii februarie. Denumita „Tinerii ambasadori impotriva schimbarilor climatice”, concursul ii provoaca pe tineri sa gaseasca subiecte pentru campanii de constientizare a problemelor de mediu.


Concursul este inspirat dupa un concurs similar organizat in Marea Britanie, „Campionii Schimbarilor Climatice”. Elevii care doresc sa participe trebuie sa completeze o fisa de inscriere pe site-ul http://rac-ro.ngo.ro/concurs/, termenul limita de inscriere fiind 28 februarie, iar castigatorii, patru tineri din fiecare an de gimnaziu, vor primi o tabara ecologica in Carpati si vor fi promovati in reteaua pentru tineret din Europa.


?


Regulile concursului


Aplicatia este individuala si trebuie sa includa atat materialul de campanie cat si fisa de inscriere (cu o scurta descriere a campaniei, mesaj, slogan si titlu). Materialele pot fi sub forma de poster, videoclip, inregistrare audio, tiparit sau altele (cum ar fi obiecte artizanale sau articole de imbracaminte). Materialele trebuie sa comunice clar problemele legate de schimbarile sclimatice, sa incurajeze comunitatea locala sa adopte un mod de viata in spiritul protectiei mediului si sa evidentieze necesitatea acestui comportament. Materialele produse trebuie sa fie originale, inovatoare, coerente si redactate corect gramatical, in limba romana.


Toate materialele vor fi supuse verificarii. Aplicatiile incomplete si materialele deteriorate sau care nu indeplinesc cerintele si instructiunile concursului nu vor fi luate in considerare.


?


Cum poti fi un bun Ambasador impotriva Schimbarilor Climatice?


– Un bun Ambasador este pasionat de protectia mediului, are cunostinte esentiale despre schimbarile climatice si implicatiile acestora pentru oameni si natura, doreste sa comunice publicului larg problemele legate de schimbarile climatice si sa informeze asupra modului in care oamenii pot influenta mediul. Un bun Ambasador este entuziast, optimist, comunicativ si sociabil.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.