Teste comune pentru elevii din tarile UE

Teste comune pentru elevii din tarile UE

0 117


Incepand cu anul 2009, elevii de liceu din statele membre UE vor sustine teste la limbile straine. In afara testelor nationale, elevii vor avea de trecut si teste in limbile europene pe care le-au studiat la scoala.


Elevii cu varste cuprinse intre 14 si 16 ani, din tarile membre UE, vor fi supusi unor teste pentru verificarea cunostintelor de limba straina.


?


Teste comune


Comisia Europeana a anuntat ca va cere statelor elaborarea unui test comun pentru limbile engleza, franceza, germana, spaniola si italiana. Aproape 5.000 de elevi din fiecare stat UE vor fi supusi unor teste de limba incepand din 2009.


In Romania exista 1,3 milioane de elevi care invata limba engleza si 1,2 milioane de elevi care invata franceza.


La absolvirea liceului, elevii din clasele de limbi straine isi vor putea lua atestatul de limba, care are recunoastere internationala. Acest document este necesar pentru obtinerea unei burse in strainatate sau a unui loc de munca bine platit.


?


Scopul testelor


Demersul intreprins de UE are ca scop identificarea metodelor eficiente de invatare pentru a creste nivelul cunostintelor in limbile straine. Potrivit unui comunicat al comisarului european pentru educatie, Jan Figel, scopul acestui demers este de „a consolida schimbul de experiente pozitive intre statele member, care vor propune modele de teste de limba pentru a evalua cunostintele tinerilor “.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.