Tentativa esuata de asasinare a lui Obama

Tentativa esuata de asasinare a lui Obama

0 139

In statul Tennessee au fost arestati doi tineri neonazisti care planificasera asasinarea candidatului democrat la presedintia SUA, Barack Obama.
O oficialitate ar fi declarat, in fata unei instante din Memphis, ca cei doi intentionau sa mai ucida, pe langa Obama, si alti 88 de afro-americani si sa decapiteze alti 14.
Cei doi tineri, in varsta de 18 si 20 de ani, au fost retinuti in orasul Alamo.
Ei sunt acuzati de port ilegal de arme, furt premeditat de arme si amenintarea la adresa vietii unui candidat la presedintie, conform unui comunicat al Ministerului de Justitie american.
Cifra 88 reprezinta, la neonazisti, salutul „Heil Hitler!” (de doua ori a opta litera din alfabet), iar cifra 14 se refera la un slogan neonazist format din paisprezece cuvinte: „Wir muessen das Ueberleben von unserer Rasse und die Zukunft der weissen Kinder sichern”, adica „Noi trebuie sa asiguram supravietuirea rasei noastre si viitorul copiilor albi.”
Cei doi planificasera jefuirea unui magazin de arme de foc,apoi, prin atacuri armate, sa faca rost de bani, dupa care sa organizeze masacre prin scolile cu elevi preponderent negri. Punctul culminant urma sa fie asasinarea lui Obama. Cu aceasta ocazie ei ar fi purtat smochinguri albe si, pe cap, cate o palarie-cilindru, tot albe.
Cei doi au declarat ca erau pregatiti sa-si dea viata pentru infaptuirea acestei idei.
In posesia lor s-au mai gasit si un numar de arme, printre care si o pusca avand teava retezata, precum si franghii de nailon si cagule din lana.
Toate acestea s-au petrecut in contextul in care Obama se afla in postura de favorit in fata contracandidatului republican John Mc Cain.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.