Tel verde pentru neregulile din centrele de agrement

Tel verde pentru neregulile din centrele de agrement

0 119

Directia de Programe Recreative si Divertisment (DPRDT) din cadrul Autoritatii Nationale pentru Tineret (ANT) a stabilit strategia pentru anul 2007. Una din cele mai importante masuri se refera la infiintarea unui tel verde pentru sesizarea neregulilor din centrele de agrement si investitii substantiale in centrele de la Predeal, Busteni, Sovata si Sulina.


Alte tinte pentru 2007 ale ANT privesc: diversificarea programelor recreative si de divertisment prin crestera numarului de animatori, organizarea de tabere tematice, evenimente si team building, cresterea numarului copiilor si tinerilor primiti in centrele de agrement pe perioada vacantei de vara, de la 38.000 in 2006, la 45.000, precum si cresterea numarului noptilor de cazare cu 20 la suta fata de anul 2006.


Strategia stabilita pentru anul in curs mai prevede si implementarea unui set de politici publice aprobat de guvern prin care sa se urmareasca reglementarea situatiei juridice a terenurilor, investitii substantiale in centrele de la Predeal, Busteni, Sovata si Sulina, incheierea de contracte de inchiriere, concesionare, vanzare-cumparare a locatiilor neviabile, precum si transferul catre administratia locala a locatiilor necontractate.


Totodata se va avea in vedere modernizarea centrelor de agrement, realizarea unor modificari tehnologice, precum cantine sau centrale de incalzire si investitii noi in marirea capacitatii de cazare (casute), sali de training, locuri de joaca si recreere pentru tineri.


Potrivit strategiei, in acest an ar trebui sa se mai realizeze si reintroducerea in circuitul turistic a trei-cinci centre de agrement, respectiv Timisul de Sus (judetul Brasov), Roica (judetul Alba), Leghia (judetul Cluj), Izvoarele Barcaului (judetul Salaj).


De asemenea, meniul care va fi oferit copiilor si tinerilor ce vor merge la vara in centrele de agrement va trebui sa fie avizat de catre medicul nutritionist, iar pentru cunoasterea ofertei de petrecere a timpului liber in astfel de locatii, strategia prevede realizarea unei campanii de informare in institutiile de invatamant.


Potrivit datelor centralizate de Autoritatea Nationala pentru Tineret, in 2006 au fost cazati in centrele de agrement 128.000 de copii si tineri, iar anul acesta, numarul beneficiarilor ar trebui sa creasca pana la 140.000.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.