Tehnici moderne si practici ecologice la Expowood

Tehnici moderne si practici ecologice la Expowood

0 87

Vedetele Targului Expowood sunt utilaje si sisteme de exploatari forestiere prietenoase cu mediul. Timp de trei zile, zeci de expozanti prezinta la Brasov tehnologii, masini si utilaje de ultima generatie in exploatarea forestiera dar si oferte pentru crearea de noi surse de energie. Pentru a-si promova intentiile ecologice, organizatorii au daruit braduti participantilor, care se angajeaza sa-i sadeasca in zonele in care locuiesc sau lucreaza.
Sala de expozitii Roman gazduieste timp de trei zile a XI-a editie a Targului de Insustria Lemnului si Sivicultura Expowood la care iau parte 67 de firme din tara si 16 din Austria, Germania, Cehia si Ungaria. In acord cu strategia de protectie a mediului, una din firmele participante propune sisteme de transport de material lemnos care protejeaza versantii. Preturile pentru un astfel de sistem variaza de la 80.000 la 500.000 euro. Si domeniul prelucrarii materialului lemnos este bine reprezentat de un centru de prelucrare cu control numeric. Pe langa oamenii de afaceri direct interesati sa investeasca in utilaje performante, la expozitie s-au aflat liceeni cate studiaza specialitati din domeniu, insotiti de profesorii lor.
In acest an organizatorii si-au propus sa le reamintesca participantilor importanta arborilor pentru sanatatea noastra si a mediului inconjurator. Fiecare expozant si invitat a primit cadou un bradut pe care are sarcina sa-l planteze in zona in care lucreaza sau locuieste.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.